Monday, November 29, 2010

tukar wheel cap

sabtu hari tu aku breakfast ngan yan n ajie n Malia dekat mamak depan rumah tuh..

mane lagi kalau bukan al-Madina...
tak cukup lepak kat teh tarik corner malam sebelum tuh... tak abis gossip lagi...
sambung balik gossip time breakfast... kebetulan yan nak kena OT sabtu tu.. tu yang datang singgah...
Sang Ajie yang hantar...

after having breakfast... i felt like want to go to Brothers Kelana Jaya...
looking for new wheel cap... wheel cap dah laaa... takyah sport rim.. aku nih simple jer org nyer... hehehe
tapi wheel cap aku yang original tuh.. memang dah nazak habis... siap kena ikat lagi...
siap dah pecah2 lagi... biasa laa aku nih.. semua tebing aku nak sondol..
4-4 wheel cap ade cop mohor... hahaha
so akunyer tayar rim 14".. dapat wheel cap rega rm65... ntah tak tahu laa aku murah ke mahal...
lantak laaa asal kan dapat tukar baru.. malu dah aku kalau org tengok...
 ni laaa wheel cap asalnyer... dah pecah2 dah... biasalaa kalau otai bawak kereta...
 nih haaa... siap ikat lagi wheel cap tuh.. takut hilang kat tengah jalan...
 org Brothers ngah pasang... aku tak reti pasang sendiri.. padahal senang jer... biar laa diorg buat...
RM5 servis pasang... hehehe
tadaaaa.... dah siap pasang... nih jer design yg ade... ade yg made in china.. diorang cakap tak tahan cepat patah... diorg suggest amik yang local... harga dia pun lagi murah...

Friday, November 26, 2010

~smart phone

lately everybody changing their old phone to smart phone... except me..

dah ketinggalan zaman dah...tp i love my phone very much... even it only the normal phone..
the photo shot was really nice... except during nite... quality not really good...
what phone i used? Nokia 5800 express music jer... it consider as new introduction of nokia touch screen..

i'm not thinking of having the smart phone yet... because  now i still can online anytime..
even during office hour..shhh!!! but i still do my work ok.. when at home i also online at my mini lappy..
so i still can keep in touch with my frens everytime and everywhere...
but sooner or later i will consider of having it... may be one day if i cannot online during office hour...?
but what phone? few of myfren using blackberry can BBM for free... save dah duit sms...
then iphone 4 also nice one... sekali tengok terpesona gak... tapi takde free messenger mcm BB...
but amir told me... got new chat software... Pingchat... this software can be use by any type of smart phone..
but for my phone still dont have the software... 
then android...one of my fren using android... and i think he is a big fan of android...
abis semua smart phone dia kondem... 
mmmmmm nanti laaa nak tukar nanti mane tahu keluar phone lagi canggih...

mmmm by the way, im writing in english just to improve myself coz my english getting worst and worst... i dont care i you guys want to correct my if im wrong.. people learn from the mistake..
this morning i have an interview with ****... then i need to do the essay in english...
OMG, there was very long time i left writing essay since i was in secondary school...
dah laa english tak power nak kena karang in formal essay pplak... kalau bahasa pasar like in this blog boleh laaa... after finish writing i laugh at myself... ni orang baca pun boleh gelak nih... kalah budak form 1 karang essay... diorg lagi better kot... -_-

Friday, November 19, 2010

experiment on new tudung...

raya ni aku takde laa prepare baju raya..
pakai jer yang raya puasa hari tuh... aku plan last minit pegi shopping tudung kat jalan TAR..
ajak laa si Malia teman aku pegi shopping..
sampai2 sana... kitorang semua dah rambang mata... 
banyak giler tudung Kuch Kuch Ho Tahei...
aku nih rupanyer dah outdated... aku pegi sana aku tgk semua org dah pakai tudung tuh...
ape ag aku pun merembat laaa 3 helai... macam2 batu ade... yang manik2 berjurai pun ade..
tapi nanti laa dulu.. try dulu kalau ok next time beli lagi..
murah lak tuh rm10 jer..

Malia pun merembat jugak tudung kuch kuch n tudung yang ber net tuh...
hehehhe... tapi aku suka laa tudung kuch kuch nih... kain t shirt kan.. so dia lekat jer kat kepala tak yah pakai pin byk2.. better pakai ngan inner laaa baru ok...
 tengok tuh agak serabut sikit..sebab first time kan.. its ok going to be improve soon..
 view from the back... hahaha berat jinjit barang tuh.. baru balik pasar...


 ni tudung malia yang jaring2 and tudung kuch kuch hotahei
bile 'hajah' mula beraksi..

and the result i love this tudung so much.. tapi kalau nak pakai pegi ofis macam tak seswei jer.. jangok sangat,, kena laa cari yang plan takde batu kat hujung..
nak tahu ceritera raya baca kat blog anak buah aku... Marlia's Blog



ni tudung dr Oyong hadiahkan... i like cantik color dia.. tudung Hajra... Thanks Dr Oyong...

Thursday, November 18, 2010

salam hari korban

selamat hari raya aidildh to all...
tahun ni aku beraya kat kampung... ade 2 org nak buat akikah tahun nih..
abang aku n kakak aku..
banyak citer nak diceritakan.. tapi malas laa lak nak mengarang nih..
korang refer dari blog Malia lah (anak buah aku)... garapan dia lebih menarik...
Malia's Blog

salam hari korban

selamat hari raya aidildh to all...
tahun ni aku beraya kat kampung... ade 2 org nak buat akikah tahun nih..
abang aku n kakak aku..
banyak citer nak diceritakan.. tapi malas laa lak nak mengarang nih..
korang refer dari blog Malia lah (anak buah aku)... garapan dia lebih menarik...
Malia's Blog

Saturday, November 13, 2010

last weekend dah jumpa si ell n jane..

dah tour OU dah.. tapi time tu si jane cakap dia taknak shopping lagi....
dia nak balik buat listing dulu what she gonna buy... tpi dia dah rembat heels dah sepasang...
good laa janna nih.... aku pun kena belajar menguruskan kewangan dari dia..
kalau ell tu toksah citer laa.. all the time dia shopping... yang nih takleh follow..
so we meet up at OU (one Utama) around 4pm...
so aku just jalan2 cuci mata jer laa... prinsip baru aku taknak shopping...
pakai barang sampai lunyai... insya allah... tahun baru lom lagi dah berazam.. ok laa tuh
snap je laaa time fitting pun leh jer...

3 off us.. dari kiri Jane n Tarzan,aku,Ell Nino

dah penat shopping tour dalam OU... its tea time... makan kat sushi...
this time baru aku tahu.. Sushi King punya Unagi memang ade alcohol..
tapi dia dah inform dah unagi ade <0.05%>
and aku memang sgt suka ebiko...

then dinner time... miss Ell nak belanja kitorang dekat FattyCrab... aku melonjat kegembiraan...
dah lama tunggu si saiful bawak tak bawak2 pun... aku kalau tempat tak biasa nih segan laa nak mencuba... so dah tahu situation dia camne.. baru aku boleh suggest to friends..
sebab dh minum petang so kitorang just order ketam jer laa.. memang main dishes dia ketam kan...
FattyCrab ni dekat Kelaja Jaya, betul2 belakang Old Town White Coffee,SS2 kot (sebelah office toprank tu).. it is a chinese restaurant.. tapi kalau masuk dalam 1 Malaysia... semua bangsa ade malay,india,makcik bertudung, mat salleh,negrito... n sampai sana fullhouse.. kena laa tunggu kejap kt luar tuh...tak lama pun dalam 10 minit jer... dia dh siap2 amik order dah... so we choose 3ekor chilli crab (2 kati=1200g).. the price quite pricey laaa..biasalaa kalau makan ketam kan...
ketam 600g = rm30
tapi ok laa ketam dia pun gemuk2... isi pun banyak...memang puas hati... kt sini ade nasi goreng biasa... roti bakar(cicah ngan kuah ketam.. pergghh best).. chicken wings..
ape lagi nak makan tuh kite main ketuk2 laaa...
berlawan ketuk dalam kedai tu... hahahha Ell punya siap terpelanting.. sib baik tak masuk dalam baju...
oh i found out here ramai waitress dia are aunties... but these aunties diorg memang tip top buat keje..suara lantang nak amik order...

dah liciiiiinn.... pergh marvelous laaa.... dont worry about the mess we made.. they will clear all the table and change the new napkin table...

;;