Friday, May 28, 2010

sunrise @ broga hill pukul 7.30 baru nampak matahari disebalik bukit..

Lagi sekali aku pegi broga hill dengan kawan aku..
Huh bukan main ramai lagi org dalam lading kelapa sawit tuh
Maklum laa hari nih kan cuti Wesak
Memang untuk laa tuan punya lading
Xyah jual kelapa sawit dah.. bukak parking lot jer
Aku start hiking pukul 6.15pg..then jam jugak laa tengah2 hutan tuh may b ade auntie kot yg memanjat
and aku terkejut ade toilet yang serba kekurangan.. setakat ade dinding n lubang.. tp air tadak.. Nak masuk kena bayar 50sen.. giler laaa..
Toilet yg ade air pun biasa 20sen/30sen jer..

Last time pegi bukit nih kelabu jer sebab terbakar
Kali nih I pagi hijau cantik sangat segar mata memandang..
Masa aku sampai atas tu aku nampak 1 group nih tengah packing brg camping..
Ooo diorg camping kt sini mlm tadi.. best gilerrrr
Kali nih semua puncak aku teroka semua sekali 4 puncak..
biasa dua2 trip aku pegi sampai 2nd peak jer...
tp kali nih semua pittstop kitorang berhenti..
pittstop sendiri..cari baru2 kecik untuk kitorang rehat..
Dah lepak amik angin kejap atas batu.. kitorang baru turun

Dekat bawah sana ade 1 Rabbit Farm Land..
Aku masuk laa mak aih x sangka sekali masuk rm5 sorang..
Macam x berbaloi jer sebab xde banyak binatang sangat.. ingat rm1/rm2 jer
Tapi kitorang masuk jugak


first time i reach at 4th peak..
view from forth peak...
view from 3rd peak... this one also first time reach at 3rd peak..

macam dekat cameron hghland plak...
ramai tak orang?but we manage to find a rock to rest for a while.. while waiting the sunrise showing itself..
luas mata memandang...i love this greeenn...
mbek sebuk jer.. makanan arnab pun nk makan..makan2 kalau tak makan aku sembelih ko..

Friday, May 21, 2010

Women & Car Thingy

biasa perempuan memang jarang yang betul2 expert dalam menjaga kereta dia...
termasuk laa aku.. aku main tibai jer...
tuh memang tak tahu laa kalau foremen kencing kat aku ker.. aku memang tak tahu...
tp aku selalu laa pg bengkel Continental kat depan umah aku nih...
tp aku berserah jer laa..harap2 dia tak tipu aku..
skrg bile dia nmpk aku jer.. dia tanya akak kereta ok??
hahahha...

tadi aku baru tukar lampu depan kereta aku... dah terbakar sebelah...
hari tu aku dah survey kat eunos.. ade jenama OSRAM and PHILIPS
osram harga dia rm16.90 and philips rm19.50..
aku nak amik osram..tp dia ckp baik tukar 2-2.. nanti lampu xsama terang...
so aku biar dulu laa..xnak laa aku buang duit tukar 2-2..
tp aku pg COntinental balik... dia tukar mentol Philips.. yang lama aku rupa nyer OSRAM...
ooooo rugi nyer aku x beli osram.. kalau tak dapat jimat...
mmm so kena laa aku rm20.... xper laaa asalkan mentol aku dh nyala...

then my next misi plak.. aku nak tukar 2 biji tayar kereta aku and cover rim tayar aku yg dah pecah2 tu... nak tukar sport rim cm x berbaloi jer...sebab aku plan untuk my 2nd car..tp xtahu biler.. may be after aku abis bayar kot.. coz i only left 4 years to pay..
mcm sayang plak nk let go..
lg pun outstanding balance aku still tak tercover kalau aku tolak kereta aku nih..
so pakai jer.... ade rezeki nanti tukar laaa..

ooo back to tire issue..
ape ekk yg bagus? continental offer tayar DUNLOP rm145... tp ku rasa leh dpt murah lg kot...
so what is the best tire to chose... tp the price is berbaloi2... hahahha
susah ekk xde boyfren nih.... terpaksa survive sendiri.. huhuhu

semalam kitorang ade bachelorette dinner untuk Linda Tuyek and Nik..
nih memang kitorang akan buat untuk celeb pengantin baru...
gather n makan2 jer...
kali nih kitorang buat dekat The Gardens,The Curve..
tp masa kitorang lupa nk wat reservation awal2.. sbb ingat tak ramai yg join..
sekali yg dtg dlm 15 persons...
gardens plak penuh.. terpaksa laa tunggu..
kitorg try survey tmpt lain..
na try bumbu Desa..dah arrange meja dah..tp tensen tgk diorg nih mcm nak serve xnak serve jer bila kitorang mintak gabung meja...
aku masuk dalam dia..mmm ade bau semacam..kata nini tu memang bau satu minyak kt indon..
xsure minyak masak ke ape... tp masuk dalam x tahu mcmana nak makan... sbb mcm kena pilih lauk...
kitorang rasa mcm x seswey jer utk bergathering...
so time tu jugak The Gardens call..sib baik lom order lagi..kitorang pun blah.. hahaha
lama jugak laa nak tunggu meja clear.. kul 10mlm baru start nk order. hahaha
tp memang best biler berkumpul... satu ruang tu kitorang yg conquer..
gambar nanti korang tuggu dalam fb jer laa k...

tapi sedih laaa... masing2 dengan pasangan except me..
aku jer yg alone.. huhuhuhu so persoalan nyer.. when is my next bachelorette dinner?
because im the last in that group... huhuhuhu
semua org dok tanya... ooooo plzzz im speechless...
calon xde laaaa... please find for me one good guy please...
aku pun memang sangat2 worried...im 27th this year..next year dah masuk 28.. huhuhuhu
tengok kawan2 semua dah happy ngan pasangan masing2...
tgk semua dah ade anak.. what a happy family...
semoga aku jumpa dengan my mr right soon.... amiiiinnnn

Monday, May 17, 2010

weekend baru nih aku menumpang kawan2 Ell pg Chilling Waterfall..
terletak di Kuala Kubu Baru.. berdekatan ngan tanjung malim...
mmm masa on the way ke sana korang akan nampak Empangan Pecah...
first time aku dpt tgk tebing yg jadi sekatan air untuk di jadi kan empangan..
sangat teruja...air di empang di celah2 "Butet" punye laa teruja.. sampai silap sebut..
sape ek?

jalan dia agak berliku2 laa sebelum sampai Sg Chiling tuh... mcm roller coaster plak rasa...
then sampai sana kena park kereta kt luar then kena mula kan perjalanan dlm 10 minit nk sampai ke tmpt pendaftaran... kt sini toilet ade surau ade..
then baru laa start hiking dlm 45 minit...
kena redah 6 sungai yg air dia paras pinggang n lutut..
tp org ckp kalau musim hujan... air pparas pinggang ke dada.. cuak gk aku dengar..
jalan2 baru laa sampai ke waterfall nyer.. pukul 11.30am br sampai...
panas woooo... terus berendam dlm air...
grrrrrr sejuk nyer....

ikan kelah byk kt sini.. leh main2.. tp anda x boleh tangkap n bakar k...
dilarang sama sekali..kalau tak potong tangan.. boleh kasi mkn je laaa...
yg tak tahan picnic xde laa lama mane... tp si ell siap bawak dapur kecik n cerek lg...
hahahhaa

tp best dpt minum hot choc n mashmallow...
ooooo gambar nanti tgk dlm fb aku jer laaa.... yerk..

Thursday, May 13, 2010

How to stop my bad habit??

ade org ckp kalau kaki goyang nih disebabkan oleh perasaan nervous...
ade jugak aku dengar dia jenis yang tak confident..
satu lagi kuat s***... itu yg aku dengar laa...
tapi masalh aku adalah aku suka goyang kaki sebab memang habit dr kecik lagi..
tak kesah laa tengah dok baring tgk tv ker... dok kt meja makan ke..
dok borak2 ker... kaki aku mesti goyang...tengah wat programming ke..
mak aku dh banyak kali tegur anak dara tak baik goyang kaki...dialog dia mcm nih..
"kaki tuh geletih sokmo... dokleh dok diam..macam laki..." paaapp!! kena pukul satu..
then aku stop laaa 2 minit.. lepas tu goyah balik...
tp memang aku setuju pun.. kadang2 aku tgk perempuan lain memang mcm x elok goyang kaki nih...
tp aku sendiri buat... masalah nye sekarang macamana nk stop habit buruk aku nih???tolonggg
sebab aku rasa kalau aku tak goyang kaki aku lg penat...
kalau aku goyang kaki aku rasa lebih rilex...

ade satu lagi perkara yang memalukan aku... aku pg site.. tengah2 wat keje kaki aku goyang...
ade sorang member nih tegur...
"ish ish jangan goyang kaki kuat sangat..nanti rezeki lari...
betul adikkk.. tak baik goyang kaki.. lagi pun u perempuan..."

waaaa dah laaa kuat.....malu nyer akuuuuuuuuuuuuuu!!!
esok dia dtg aku stop goyang kaki..nih plak dia ckp..
"aaaa ..ni laa bagus x goyang kaki.."

sekarang nih aku nak cuba laa stop habit nih.. tp macamana yerk??
kalau dah habit susah nk hilang kan...

Wednesday, May 12, 2010

yuuhhooooo alohaaa

rinduuuuuu nyer kat blog akuuuuuuuuuuuuuuuuu....
hua hua hua aku xde masa laaa nk meng update sekarang...............
sekarang nih biasa laa aku byk menghadiri kenduri kawen kawan2 jer...
nk upload pic kt sini x sempat..
so tgk kt facebook jer laaa...
nanti dah settle project aku.. aku merajin kan diri untuk menaip bait2 cinta aku kt sini...
cheeee since when aku bercinta nih...

;;