Tuesday, May 31, 2011

No Idea

lately aku sangat laa takde idea nak berblog...

sebab tu sunyi je blog aku... everything i've done i already update via facebook or tweet..
by the time aku nak update orang dah tahu dah ape aku buat... and citer pun dah basi...

sekarang ni aku just ade masalah kenaikan berat badan...
aduh payah nyer nak turun memandangkan aku ni bukan suka skip makan nasi...
masuk je time makan aku mesti makan... tapi aku rasa aku just makan nasi sekali or 2 kali sehari... tu pun breakfast or lunch.. malam aku just makan ringan2 such as bihun sup ke, laksa ke... pyah betul la bile metabolisme dah turun nih...
lagi pulak bile kat ofis jer.. asik duduk jer kat kerusi tuh... cmne lemak tak berkumpul kat perut...
hissshhh cmne nak kurus nih.. belum kawen lagi badan dah macam org kawen...
exercise dah... lemak tepu payah sikit nak buang ni... arrgghh
please help.. aku nak kurus seperti duluuu... dh laa aku ni rendah...
rendang jer nampak... patut laa xde org berani dekat... tak larat nak angkat kot.. huhuhu

Tuesday, May 24, 2011

Rock Climbing at Gua Damai

hah ni aktiviti yg lom pernah aku try..
wall climbing pun belum pernah terus try rock climbing..
gua damai ni ade dekat belakang batu caves.. memang nih port untuk climbers.. 
dah ade route siap bolting semua... so climbers just bawak tali,harness,rock climbing shoe,etc..
tapi aku nih beginner.. hapa pun tadaakkk..pegi sana tumpang kawan je laa... pakai kasut sport je... 
tapi tak berapa nak grip..
sewa equipment ngan abang yen then bayar laa sikit kat dia.. abang yen ni senior climbers kat sana...
dah laa equipment dia mahal gile.. tali pun dah dekat rm800.. kasut rm150 ke atas... ish xkuasa aku..
kat sini diorang just sedia tapak untuk climbers... and ramai betul foreigner datang sini nak climb..
ramai mat salleh n singaporean.. local ade laa jugak dua tiga kerat..
tapi aku tengok climbers mat saleh perempuan slamber je panjat... kejap je dh sampai atas...
Aku first day naik.. sampai 5 kaki jer.. wakakaka...
tapi 2nd week aku balas dendam.. aku terus sampai atas utk beginner route.. 3 kali aku panjat... hahaha
memang puas hati aku.. rupa2nyer senang je panjat kalau kena cara dapat pegang tempat yang selesa..
abang yen laa beriya bagi kata semangat... kalau ikut kan aku separuh jalan je dh nak turun...
aku pun dah belajar belay... means yang tukang jaga tali... so kalau climbers tu fall or dia penat n nak hang je kat situ.. aku laa yang kena jaga..
and ade jugak bile climbers tu borak2... pening aku dengar term2 diorang guna.. langsung tak paham..


gua damai ni sebenarnyer kat belakang batu caves... senang je nak datang sini..
cari direction ke sri gombak... simpang dia sebelah kiri lepas jumpa batu caves...
then terusssss jer .. korang akan lalu lorong kecik... sampai jumpa signboard Surau An-Nur...
follow je sign board tu... korang akan nampak gua damai dari surau tu...


memang seswey nama dia gua damai.. sebab kalau lepak sini memang sangat damai...
tapi kat sini banyak aktiviti utk familyday boleh buat.. tp sape yang suka outdoor laa..
and residents kat sini pun ramai yang involve dengan aktiviti outdoor ni..
ramai jadi trainer, tak pun yang tolong ascot trekkers dalam gua...da;am hutan.... macam2 laa..
flying fox pun ade...

 nih first time panjat.. takat tu je laa aku naik.. silap teknik.. hahha
 ni lubang puaka... hahaha
 yeah i reach the top... for beginner level
 nih time turun.... senang je turun.. hang je kat tali tuh.. belayer akan jaga tali..
awek nih nampak ayu jer.. tapi ganas gak dia panjat... leh gak dia sampai atas... yang bawah tu yang dipanggil belayer...

Sunday, May 15, 2011

Ell and Syazwan wedding day

Date : 14/5/2011
Location : Kelab Shah Alam
Yang dirai : Ell Elina & Syazwan aka Pool
just married...
dah kawen dah kawan aku sorang ni... sob sob.. 
hilang laa sorang kawan single.. congrets to both of u.. berjaya mengharungi onak dan duri until your special day come...
this is my first time jadi bridesmaid... hahaha thanks ell for trust us to be ur bridesmaid..
tapi bukan pengapit ok... ade org cakap kalau jadi pengapit lambat dapat jodoh.. 
tp tak tahu laaa kan.. org cakap
 guestbook... this is my task.. jaga bahagian guestbook utk di sign oleh close friends' pengantin...
pakai camera polaroid tuh.. snap then paste dalam buku... then guest tulis laa wish ape dia nak tulis..
creative kan? idea dari pengantin sendiri... and yang lawaknyer.. siap ade makcik puji.. interesting..
"adik ade namecard tak?" ape dia ngat aku ni photographer professional ke? hahaha
ade bakat ni... tu yang lawak tu... leh laa aku bukak business nanti..
ooo i pun suka idea status facebook tu... sennang kalau majlis kat area KL nih.. semua nak dapat...

 after wedding... we went to taman somewhere around shah alam... hah ko tengok bridesmaid siap lompat tinggi giler... happy for BFF wedding..
 suka gambar ni... sangat spontaneous...
hari nikah.. minah ni takde feel pun time akad nikah... siap berangan lagi...
orang lain plak yang touching...itu je laa pic yang leh di share...
yang lain tengok dekat facebook i k...

Wednesday, May 11, 2011

Angry Bird

fuuh makin malas aku sekarang ni nak update blog...
bukan setakat update blog.. rumah tangga pun... rumah tak bertangga lagi...
ape nak jadi ngan aku sekarang nih...
tambah2 lagi sekarang ni dok addicted main game ANGRY BIRD...
main sekali sure susah nak stop... berhantu betul game nih..
game ni femes di kalangan pengguna iphone and android.. since aku just pakai blackberry jer..
tak dapat laa nak main kat hp aku...
so aku cuba laa search untuk lappy punya... sib baik jumpa...
ape lagi.. dah install main laaa... ini laa yang mengisi kesunyian hidup aku...
huhuhuhu sedih betul laa hidup dipinggiran nih...
yang paling cute.. burung ni pandai cakap "what eveeerrrr" 
end bunyi latar dia pun best... kalau tak caya cuba laa main...

yiiibbbbaaaaaa....!!!!

Friday, May 6, 2011

otak serabut





haih kenapa laa lately ni aku asik pikir pasal kerja jer...
rasa runsing sangat kot kot aku tak dapat adapt environment nih...
tu laa lama sangat kerja in comfort zone.. buat kerja pun sambil lewa jer sebelum nih...
bile masuk bank nih... kerja kena tip top... and orang keliling aku , aku rasa mereka hebat2 belaka..
masing2 independent, cergas... cepat pick up... aku jugak laa yg slow mcam siput..
macam buat kerja mengikut arahan jer..rasa macam freh graduate pun ade gak...
biler ko dah ade experience sure org expect ko terror and cepat pick up... bende ni laa yang buat aku tensen... 
asik terpikir jer.. huhuhu
bile laa aku nak dikurnaikan keberanian and keyakinan diri...?
and aku sangat kagum ngan member aku sorg nih... fuuuhhh speaking berhabukkk..
aku  dah laa 1 team ngan dia...dah laa dia lagi muda dari aku..
buat kerja pun tip top...
malu lak aku rasa ngan dia..team aku ade 3 org, sorg cina,2 malay... 
so aku sorg jer laa yang tergagap2 nak speaking...
now i received my first task.. nak kena buat housekeeping data... aku dah la tak berapa nak paham sgt pasal table2 dalam system ni... mati kutu aku dibuatnyer...
mula laa perasaan gelisah datang mengacau...


last2 aku takut jadi macam ni... haywire....

Tuesday, May 3, 2011

biasa kalau balik kampung tak jalan2 cari makan memang tak sah...
paling kurang.. aku cari nasi lemak cinonet untuk breakfast.. harga 90sen...
ade lagi nasi lemak tak sampai rm1... tp memang kecik laa.. kena makan 2.. hahhaa
isi ikan bilis or isi ikan tongkol.. orang terengganu cakap ikan aye...
even aku balik kampung sorang2 pun.. sempat lagi mencari makan...
mak aku laa jadi teman..
petang pegi pantai... tu aktiviti wajib kalau balik kampung.. nak pergi Pantai Telok Kalong.. kena drive dalam 5 minit-10minit dari rumah aku... and kat pantai ni ade jual sata... ni gerai baru... sambil pekena ngan air jagung...
dan disapa oleh angin laut..
 aku pun teringin nak makan sotong celup tepung.. plan nak pegi pantai kemasik.. tapi terlajak ke Kuala Kemaman... so makan kat sini je laa...
and gambar atas ni NASI AIR yang aku cari selama nih... payah nak cari wooo...
akhirnyer kedatangan aku di kuala kemaman ni ade lak rezeki aku...
korag cuba laa... sedap tau... bukan nasi sup yerk.. nasi sup lain pulak... nanti i story pasal nasi sup plak..
 ni pulak ikan celup tepung... tapi aku lagi suka kat pantai kemasik kot... yang ni rasa kunyit sangat...
and yang dekat telok ketapang kat KT pun best...
 ni mesti korang jarang jumpa.. ini laa PAIS... sekor ikan kecik yang dibungkus pakai daun pisang..
then dia kukus...aku lagi suka pais dari otak2...and sambal merah tu sama mcm sambal otak2.. tapi time aku makan hari tu ikan dia dah potong separuh...
save cost kot.. gambar atas ni cari kat google yerk bukan dari camera aku..
ni pulak sotong celup tepung... sikit jer dalam pinggan rm6.50...
aku makan kat telok ketapang hari tu rm5 tapi banyak giler... puas hati laaa...
tapi memang betul pun orang cakap kemaman food dia mahal2...
aku org kemaman pun akui sendiri.. price dia standard KL jer... banyak dah kawan aku dari KL terkejut ngan harga food kat Kemaman... diorang ingat lagi murah.. rupanyer lagi mahal.. 
haa gambar atas ni.. ni laa NASI SUP... sempat lagi sebelum aku balik KL..
aku bawak mak aku lunch kat sini.. makan bawah pokok yang redup.. memang besar pokok tu...
and lokasi nyer tepi pantai... Pantai Telaga Simpul..
memang santai laa makan kat sini.. aku makan awal sikit coz takut terserempak ngan engineer2 dari KSB nak singgah lunch... kat sini memang port diorang laaa... so better hurry... nanti aku plak tersipu2 ngan mak aku..
orang lain pakai overall keje.. nampak sgt aku org luar.. kikiki
ooo lupa satu lagi.. on the way balik KL.. sempat aku makan gulai ikan paten dekat R&R Temerloh.. kawan aku laa suh aku tunggu.. ajak aku makan ikan paten..
aku sbnrnyer tak pernah makan ikan paten... this is my first time...
tp rasa dia ok laaa... cuma tempoyak dia kurang sikit.. patut letak lagi kaw.. baru sedap..

ok laa itu saja yang nak disharing... banyak lagi sebenarnyer... tapi takkan keje aku nak makan je kan.. gemuk laa aku... ni aktiviti aku selama 3 hari kat kampung... kali ni tak singgah Hai Peng...
by the way gambar dari phone aku gambar sata je.. yang lain gambar ihsan dari cik Google.. 
sorry tak sempat nak snap...

;;