Thursday, December 30, 2010

tap for washing machine

akhirnyer baru laa leh upload gambar...
ish aku dah create blog baru dah...
tahu takut aku migrate blog...
tiba2 jer dia dah ok...
time aku berkobar2 nak karang blog dia takleh plak... hish...
oooo aku nak share pasal nak sambungkan paip mesiin basuh ngan kepala pili kat umah aku...
dari dulu lagi pili umah aku ni bermasalah... bukan masalah ape.. sebab pili dia tu agak besar diameter dia..
so kitorang mengalami masalah bile nak sambung kan ke paip getah...
eeee last2 kena tukar kepala pili...
yang latest ni aku ade beli mesin basuh ngan emy...
then the problem is aku takleh nak sambung ngan kepala pili kt umah aku...
dah macam2 extension aku cuba... last2 the solution is.. beli kepala pili baru...harga pun murah jer...
aku jalan2 kat ACE Hardware.. macam2 kepala paip ade... 
nak senang aku just beli kepala paip yg khas untuk sambung ke paip mesin basuh...
takyah dah susah2 cari kepala extension...
tapi emy dah provide dah pili paip tuh n kepala extension tuh... thanks emy...
ooo pasal pasang paip aku memang failed.. maklum laa im just a girl... tools pun xde kat umah ni..
aku call laaa si Saiful ni as kawan aku tolong pasang kan pili nih...
rupa2nyer senang jer nak pasang... now i know...
sekarang dah seronok leh basuh pakai washing mechine auto....
masuk baju then tinggal jer...
sebelum ni pakai manual... dryer pun dah rosak... kena sentiasa berjaga2..
kadang2 tu aku kumpul dulu baju baru basuh... malas nak tunggu2 nih...
baju pun kena perah manual.. penat2...

 ni laa pili paip yang gedabak... getah pun kena cari yg tebal then kena panaskan kt hujung baru laa sumbat kat lubang pili tuh... kalau tak dia  tak masuk...
 operasi memasang pili air.. senang jer.. aku leh buat... tgk muncung paip tu.. terus leh sambung ke pili paip..
tadaaa... dah siap...

Wednesday, December 29, 2010

masalah upload photo..

kenapa dengan blog aku nih?
tak boleh nak upload gambar...
kenapa agaknyer nih..
page error.. error pickup...
eeeee... geram nyer rasa...
any solution? tukar classic theme pun still tak boleh...
ke broadband aku yang problem nih?
ok jer aku rasa...

Monday, December 27, 2010

azam baru 2011

top 10 azam baru untuk 2011
------------------------------------------------------------------------------------

1. cari boifren - ni every year kena renew
2. kawen - malas dah bercinta lama2.. jumpa terus kawen.. insyaallah kalau ade rezeki :)
3. nak settle hutang credit card - kali ni kena nekad .. no more swipe.. keep paying keep paying..
4. nak saving - nak harap duit gaji tak dapat laa sebab nak settle duit CC lagi...
so aku plan dapat duit insentif terus simpan... bonus takde kat company aku nih.. huhu
5. no more shopping membabi buta - as i promise before.. no more handbag, shopping yang perlu and pakai barang sampai nazak baru tukar... boleh je insyaallah..
6. kurangkan gossip - aku nak kurang kan bergossip.. hish dosa2... dengar je laaa pasni...hehe
7. nak tukar kerja - dah nak masuk 3 tahun kat company nih... tapi aku rasa cm tak berkembang mana dok kat situ... ntah laaaa..dah bosan kot...
8. nak kuruskan badan - badan aku semakin membolat sekarang... alamak runsing nih... boleh ke nak turun ni??
9. nak tukar kereta auto - ni mungkin bukan tahun ni.. saja tanam azam kalau ade rezeki lebih boleh laaa.. amiiinnnn penat laa bawak manual... beli kereta tu masa gaji kecik je... tu yg dapat biasa2 jer kereta tu...tapi kereta tu dah banyak berjasa kat aku..
10. nak beli umah - ni pun bukan tahun ni... kena laa beli rumah zaman muda2 nih... rumah sekarang makin mahal..jeles tengok kawan2 yang dah ade rumah sendiri... :(

Sunday, December 26, 2010

summons clearance sale

yes baru je settle bayar saman tahun 2007.. speeding.. ish saman ekor ni, aku mane pernah speeding kat highway.. my car not allow speeding... hehehe
dulu aku tengok rm300.. aku ignore je laa malas nak bayar.. lagi pun lepas je aku renew roadtax..
may be sebab 1 saman je kot..
baru2 ni aku dengar polis tak nak berkompromi dah... sape ade saman even satu takleh renew roadtax..
kalau ade gak leh renew 6 bulan jer... 
lagi pun sekarang ni PDRM buat Year End Sale 50% bagi saman lama..
ape lagi bayar je laaa rm150... aku bayar through MYEG.. senang.. 
nak bayar guna Bank transfer or credit card pun boleh.. just charge rm2 dikenakan oleh MYEG..
ok laa dari nak pegi beratur kat JPJ nak bayar saman.. minyak lagi tol lagi...
senang settle... thanks MYEG...
dah 2 kali aku bayar saman guna MYEG.. sekarang ade diskaun baru untuk saman..

*1-15 hari 50%
*16-30 hari 30%
so kalau dapat saman tu cepat2 laa bayar...  jangan tunggu lama2 nanti lagi mahal..
ooo and sebelum bayar tu make sure all the details betul tau..
kadang2 ni JPJ pun leh buat silap...kawan aku pernah kena saman 2 lagi sebab speeding..
tapi hari,waktu n tempat yang sama... macamana tu?
call diorang.. diorang cakap silap key in... pastu kena settle kat cawangan JPJ yang kena saman tu... gilo ko apo...diorang nyer mistake kite plak yang susah..


oo pasal renew roadtax and insurans guna MYEG aku tak pernah cuba lagi...
sebab aku rasa macam leceh plak... tapi tak pernah cuba..
sebab aku biasa just call orang insurans.. dia calculate semua...
aku just bank in jer.. esok tu roadtax dah sampai...
tapi aku ade dengar citer.. renew insurance kat MYEG nih lebih murah..
aku try laa renew next year through MYEG...


bil letrik pun aku bayar guna MYEG... tapi ade caj rm2 laaa...

Thursday, December 23, 2010

free tix movie

thanks to iqbal belanja tengok TRON legacy 3D...
biasa laa orang keje TV3.. selalu dapat tiket free...
selalu gak dia offer.. tapi selalunyer citer tak best or tempat jauh sangat... hehehe
this time ok laa dapat tengok kat OU 9mlm...
tengok 3D ni takde translation.. so aku terbangak bangak laa tengok citer nih...
tak paham.. dah laa terlampau futuristic...
for me i just rate 2.8 from 5...
tapi may be ade yang suka kot.. ade orang tu siap nangis lagi...hehehe
after watching movie.. kitorang lepaking kat DOME, the garden
ape lagi camwhore,bergossip.. lama tak jumpa kan...

nih banyak kali kena snap sampai dapat pose yang puas hati depa nih...
 food dah sampai.. hehhe
disebabkan dah lewat... kitorang just makan yang ringan2 jer laaa...
mmm for me.. the food not really kena ngan tekak aku...
biasa laa tekak orang kampung kan...
end up. semua tak abis... maybe sebab dah lewat kot...
 ape tunggu lagi... makan laaaa....
ngap.. ngap...




Monday, December 20, 2010

ASB freezing period

just for your information...
ASB will start their freezing period from 20 december 2010 until 3 January 2011..
freezing period ni digunakan untuk buat calculation on dividen laaa...
so no more transaction during this period k...
berapa agaknyer dividen tahun ni...??
hopefully better than next year..

Saturday, December 18, 2010

pernah tak makan takoyaki?
biasa dia jual dekat jusco dekat food area tuh...
aku sangat suka makan takoyaki octopus... sangat sedap..
the ingredient i not really know what they put inside.. but i can see they put kubis laa...
then of course octopus... tapi banyak choices, dia ade unagi,octopus,chicken ham...
aku pun syok tengok dia buat... kiter order then bayar then dtg balik amik order..
so time2 tu jugak dia buat.. terlopong jap tgk diorg buat... pusing2 jadi bulat...
then fish flakes dia pun sedap... i like...
tp skrg nih dah laa harga dah makin mahal... fish flakes pun sikit jer..
kalau nk extra mayonise n fish flake kena add 50sen...
1 set nih ade 3 bijik bebola... harga rm4.50...
tp makan panas2 memang marbeles... tak cukup.. kalau boleh nak tambah lagi.. hehhe

Wednesday, December 15, 2010

back to UNI

recently ramai plak orang dok tanya aku pasal issue study...

ade yang nak sambung study laa.. ade yang tanya how to calculate GPA laaa...
aduuhh aku dah lupa semua itu.. dah almost setengah dekad aku graduate..
so aku pun study laa sikit kan... camne cara nak apply... duration of study...
fees dia...if part time study camne.. full time study macamana...
sambil2 tuh aku curi2 tengok nak sambung master... takut plak nnt nak kena wat research laa..
kalau exam ok lagi... tapi orang cakap kalau nak sambung master better amik course work... 
takyah pening wat research yang detail terlampau tu...

pastu kawan aku dari jepun tanya.. camne grading kat malaysia..
takde markah ker? ape dia ingat kiter zaman sekolah ke main markah2 nih... hehehhe

wah nih memang mengimbas kenangan time UNI dulu.... dulu masa uni aku rasa aku tak enjoy betul2 life aku... sebab circle of fren aku kat uni sangat laa kecik... jauh nak kawan ngan laki... semua perempuan... kalau kat fakulti aku tuh lelaki2 sombong sikit.... semua budget hensem... nyampas i... tu khas untuk fakulti aku laa.. sangat tak best... beza ngan fakulti engineering... best jer.. malay chinese girls boys bercampur.. nak buat aktiviti pun senang...

nih buat aku nak sambung study gak nih... hehee
tp berat sangat laa kalau nak sambung master... takut takleh catch up... kawan aku yg amik master pun cakap kena banyak bersabar laaa.... memang totally different dengan degree... sekarang ni berlambak2 orang sambung master... for now kalau degree tu orang pandang sebelah mata jer... tapi for this time ok lagi laaa...
imagine 5 years coming... memang degree tu orang pandang sebelah mata jer laaa...
so saingan tu makin tinggi... lagi pun sekarang nih budak2 makin bijak...
hisshhh takut plak bile fikir.. kalau pikir macam nih terus aku terpikir nak masuk keje gomen...
at least secure sikit masa depan aku.... itu laa orang melayu fikir nak senang jer...hehehe

Tuesday, December 14, 2010

recharge energy...

emptiness... why this so lately i felt very2 empty...
semua aku buat macam tak kena... aduuuhh nak bangun pergi kerja pun tak semangat..
biler dekat office kadang2 aku tak tahu nak buat aper...
makin bertambah blurr dan malas aku... how to improve myself..
arrghhh and i notice lately aku selalu mengeluh..
pasal kerja laa pasal personal laaa... aduuuuhhh what must i do to recharge my energy...
nak facebook pun kadang tak bersemangat jer... tambah2 lagi tengok sorang2 kawan dah dirikan masjid...

**do i need to switch work? dah dekat 3 tahun aku kerja tempat yang sama...
 but i had try my best...but still failed.. nowadays nak dapat job memang susah...
banyak sangat persaingan...and banyak sangat songeh to get the job... u must be perfect in every single things... arrghhhh!!!

**do i need to have soulmate? yes absolutely.. but still not meet one.. its not easy to get what we want..
tambah lagi lelaki makin sikit sekarang... and yang dah ade semua dah berpunya...and aku taknak putuskan relationship orang lain.. nanti tuhan balas kat kiter balik.. i will try to avoid.. but if his the one.. no other way to avoid... :) belum sampai jodoh lagi so redha dan bersabar laa.. one day i will meet with my mr right..

what else? i just pray to Allah hope one day i will meet with my soulmate...to make my life become complete... kalau aku dalam kesedihan or down macam nih.. ade laa orang yang boleh ceriakan aku... hiburkan aku buat aku gelak...lupa segala tensen...  huhhu
ade tempat aku nak luahkan perasaan...dapat sokongan... ni bile sorang2 semua kena tanggung sendiri...
huhuhu..
lagi 2 bulan umur aku bakal meningkat... 28 tahun... argh lagi stress... dengan orang asik tanya soklan sama jer... tp memang stress biler in my circle of friends... only left me yang home alone...
nak keluar gathering pun sometimes buat aku malas... sebab after gathering this sad feeling will appear again...

huhuhu what should i do... im feeling stress....
sorry kalau entry nih agak menjengkelkan... saje jer luahkan what i feel inside me...

Monday, December 13, 2010

passport passport

setelah umur dipenghujung 27 tahun... baru dapat first passport...
teruja lebih nih... buat passport pun g sebelah jer... bukan jauh pun...
tp xkera.. i nak bangga gak... takde laa just want to share the process nak buat passport ni...
aku pegi buat passport hari sabtu hari tuh... buat dekat Imigresen Pusat Bandar Damansara...
sekarang ade a few imigresen office yang beroperasi during saturday and sunday... refer here waktu urusan
senang tak payah apply cuti... tp biasa laaa sure ramai kalau weekend kan...
aku sampai sana kul 7pg.. giler awal... ingat takde orang.. rupa nyer dah panjang dah barisan..maklum laa cuti sekolah.. masing2 nak bawak anak2 pg melancong...
aku dah siap2 isi borang yang aku download.. then dah prepare ngan gambar passport and salinan IC semua..
tup tup time tengah beratur kakak ni cakap.. borag download dah tak leh guna.. kena pakai borang yang ade bar code... aku nih panic laa kan dah panjang berjela beratur...aku pun pegi laa beli borang ngan kakak nih..
ade charge laa.. tak tanya plak brp kan? ingat rm1-rm2... dia tolong isi semua.. sekali harga dia rm5..
chet cekik darah betul... eee bengang gak rasa.. tp salah aku gak tak tanya... kak ken baru buat bulan lepas.. still leh guna borang download ni...
aku tengok kat belakang dah Q panjang... ade yang cakap no limited... aku dah cuak.. sempat ke aku dpt no nih... sia2 aku bangun pagi2... then kul 8pg dia bagi masuk..
once again aku kena Q nak amik no giliran... ade yang lom ade borang g cari borang.. ooppss dalam office langsung xde borang... rupa2 nyer amik borang time amik no giliran.. tp kalau aku tahu cm ni urusan dia.. baik aku amik kat kaunter jer... sempat aku isi2 form tuh sementara tunggu turn... rugi RM5 aku...
then tunggu dalam 15minit dia dh panggil no aku...
then tunggu lagi dalam 10 minit dia panggil untuk buat bayaran...
after buat bayaran.. dia suh tunggu 1 hour.. so aku g lepak minum lu..
after 1 hour ngam2 no aku naik.. then settle dah dapat passport...
abang imigresen tu plak wat cuak aku jer... "ni gambar baru ker? mmm tak sama pun..."
ok so total aku dok kat imigresen dari kul 7pg-10pg...
tp urusan semua tuh dalam 2 jam dah siap... memang cekap gak laa imigresen skrg...
kalau dulu kena tunggu berhari2 baru leh amik...

Sunday, December 12, 2010

spent time with my mother

weekend nih jumpa mak aku lagi... biasa laa weekend jer g jumpa mak tersayang kat puchong... 
dia stay umah kakak aku..
weekdays payah sikit... after office hour kalau nak pg puchong memang bercinta laa dengan traffic jam..
mau amik masa 2 jam... fuuhhh jem teruk pg sana.. sampai dah malam... tak sempat panas bontot dah kena balik sebab esok nak keje...
kalau nk travel dari puchong nak pg ofis... situation dia sama laa mcm balik keje.. jam teruk giler...
tapi tiba2 mak aku suh aku beli tiket balik kampung dah...
aik baru jer dok seminggu dah nak balik?? biasa paling sekejap pun dia akan stay 2 minggu...
dia cakap sebab bawak anak buah aku... kesian gak dia muka moyok jer...
tak happy langsung datang KL.. bawak jalan2 pun muka camtuh jugak...
so mak aku pun nak balik awal laaa...
so sabtu tuh jalan2 je laa... pegi jusco pegi makan2....
ajak mak aku g ngeteh..hahaha
 susah betul nak suruh mak aku senyum... aku plak yang terlebih2 posing... 
"mok senyum" aku plok yang tak pandang kamera...
hah baru dapat snap betul2.... tu pun senyum tak ikhlas... biasa laa orang tua kan...
bile lagi nak buat mak kiter senyum... ade seseorang pesan kat aku...


"time sekarang ni laaa peluk cium mak puas2... sementara dia ade... dia dah takde baru menyesal...
kena ceriakan mak... jangan buat dia sedih.."


mmm kadang2 aku selalu gak terbuat mak aku sedih.... dosa plak aku rasa...
tapi biasa laa orang tua2 memang suka berleter... nanti kiter tua pun macam tu jugak...
kadang2 tak sedar aku pun tertinggi suara aku kat mak aku gak... dosa lagi....haishhh mintak maaf banyak2 mak...
 rambut kena tiup angin ke tuh? my niece n my beloved sister...
kalau lepak kat D Noor ni.. memang ni menu favorite kitorang...sampai mamak tu dah kenal dah...
roti nan + ayam tandoori... ayam tandoori dia memang marbeles... rasa juicy masam2 asam limau...
tak macam certain2 tandoori  masak sampai keras... kering jer... yang kat d Noor just nice...
kalau nak cuba.. mamak ni opposite dengan IOI.. ade dekat belakang stesen minyak mobil kot... and hotel sun Inn..memang sebelah Hotel Sun Inn... betul2 tepi LDP...


then sunday afternoon pegi hantar mak aku kat putra station... eh gmbr aku n kakak aku plak ade... gambar mak aku xde.. hahaha
sementara tunggu bas sempat melencong ke The Mall... aku berjaya merembat seluar Ali Baba...
best gak pakai seluar nih...

Thursday, December 9, 2010

x'mas deco again

sejak 2 menjak nih rajin plak aku update blog...
dah bosan berfacebook... nak karang blog plak...
tadi after dinner, aku n saiful terus pegi One Utama... teman si Saiful nak beli kasut...
tapi cam biasa laaa... pecah2.. aku pergi kat department ladies...
yang paling lama memilih aku laaa... padahal beli sleeveless knit jer...
leh mix n match dengan kemeja kerja aku... padahal kemeja kerja pun jarang pakai pg ofis...
pakai pun kalau nk pegi interview... hahaaha 

back to x'mas deco story... aku memang every year akan tunggu x'mas deco... sebab akhir tahun kan...
so budget diorang lebih sikit untuk hias2 nih... sebab dah nak akhir tahun kan...
memang cantik2 n happening kalau pegi mana2 shopping complex...
ok tahun ni Deco One Utama agak grand sikit compared with last year... 
macam dekat amsterdam plak aku rasa...
hahaha bantai jer aku sebut amsterdam.... dia buat rumah english cottage tu... cantik...
previous year aku lagi suka deco dekat The Curve... memang grand abis laa...
but this year aku rasa the curve agak simple laa... only got candy house and x'mas tree...
alaaa lupa nak snap gmbr kat the curve... next time kalau aku pergi aku upload k...

bawah nih deco kat one utama...

 ni dekat new wing... cantik kan... ade orkestra lagi ngah main lagu krismas...
 sorry laa tak dapat ambik gambar keseluruhan.. sebelah je leh amik... malas nak cari nice shot..
 ni yang kat belah old wing...  tema lebih kurang je laaa...
ade street lagi... mcm dekat luar plak...

Wednesday, December 8, 2010

wander around Putrajaya

dah seminggu mak aku n anak buah aku kat KL...
tak tahu nak bawak jenjalan mana... kena fikir gak warga emas.. takleh laa buat aktiviti yang banyak guna tenaga... kena laa buat aktiviti ringan2 je kan...
tiba2 abang aku menyelamat keadaan.. dia ajak g jalan2 kat putrajaya...
aku follow jer laaa... bukan selalu pun pg sana... lagi pun bile lagi nak jalan2 ngan mak aku...
and satu lagi cmne aku nak ceriakan anak buah aku nih... muka moyok jer...
tanya sepatah jawab sepatah,, kadang2 angkat bahu jer tak pun senyumm... adeeehhh
penat busu nak layan...
 pak ngah die belanja naik basikal kaki 3... kayuh sambil baring....
ni pun malu2 dia nak kayuh... main dekat2 jer... kesian gak aku pun dulu macam ni gak..
pemalu orang nyer hehehe
 sementara menunggu si akim kayuh basikal... posing dulu ngan my beloved mom nih
bakpe garu pale tuh???
 senyum laa kit berkerut bakpe tuh? panas ek? 
mari jalan jalan lagi...kesian mak aku.. dia suka makan angin tapi dah tak larat nak jalan jauh2...
 cak.. eh eh dia main cak cak plak...

oooo kalau nak tahu kat mane aku jalan2 nih... kat bawah masjid putrajaya...food court ade tempat main2... kalau nak naik cruise kat sini lah... mahal sangat cruise rm50 sorang... tempat ni ade nama tapi aku tak tahu... hehehe

 yang macam perahu tu nama ape tak perahu dong dang kot.. tuh rm40 sorang...
yang menarik minat aku belon besar tuh.. leh dok dalam then bergolek2 atas air... hahahha
yang gambar kanan tuh kartunis ngah lukis gambar mamat arab...
berbakat giler.. kalau aku ade bakat cmnih... leh wat duit..

ngah jalan2 nak balik nampak motor gaban nih.... nak ckp macam jetski pun ade gak...

Monday, December 6, 2010

Doa Akhir Tahun

salam semua umat islam....
besok 7 Disember merupakan hari Awal Muharram..
Di mana hari tahun islam bermula...
mari kiter baca doa Akhit Tahun sebelum masuk waktu Maghrib.
Dan semoga kita menjadi insan lebih mulia, lebih bertakwa dan berhijah menjadi lebih baik dari sebelum ini. Amin…
Doa ini hendak laa dibaca 3kali di penghujung waktu asar, sebelum masuk waktu maghrib...
renung renungkan dan selamat beramal...

Friday, December 3, 2010

bag addict during YES '10

Year End Sale dah bermula... sekarrang baru bermula cabaran aku yang sebenarnyer...
previous entry i already made promise to myself... no more shopping until the thing betul2 needed or nazak...

mmm tapi belum ape2 aku dah memungkirinya....
kisahnyer aku nak pegi bank bayar duit kereta... sekali jalan jam laa plak.. so aku mengambil jalan lencongan yang lalu depan OU... ape llagi alang2 dah lalu singgah laa kejap...
masuk beberapa kedai kasut.. masuk jusco... berjaya.. keluar dengan tangan kosong... :)
nak cari cotton on.. tapi jauh kat sebelah wing 1 lagi.. jalan2 dah cari jalan pulang..
ternampak liz Claiborne tengah sale... teringat yanti budak ofis aku cakap LC wat sale giler2... dia pun dah rembat 2 barang...

aku pun terkenan kat satu sling bag... 30% less... aku plan nyer nak guna time g bandung nanti...
padahal kat umah dah 2 sling bag aku ade.... argghhhh....tak tahan.. design ni rare jumpa... biasa LC punya design takde cmnih... so aku rembat laaa... ade 2 design.. 1 tu corak mcam kain pelikat.. tp ofismet aku dah pakai... wallet dia pun kali ni sgt cantik ..sib baik aku tak tergoda ngan wallet sebab dah beli kan...balik dengan perasaan ragu2.. menyesal ke tidak??
menyesal pun ade... suka pun ade...
ok laaa semua dah ade... cuti shopping handbag untuk setahun laaa... insyaallah...
nanti aku list kan azam baru untuk 2011...


i need to do something laa...
mmmm i should change my lifestyle if i want to start saving....
mmm dok umah jer laaaa.... no more the curve.. ikea.. OU... alamak payah gak nih...
shopping centre depan umah jer... makan pun kena jimat...
masak jer laaa..tp dok sorang2 kalau masak sama jer laa rugi gak...
aku kena ade seseorang untuk jaga aku... haaaa ni yang betul... hehehe

Wednesday, December 1, 2010

mood lari

mood mood mane ko mood.. datang laa padaku wahai cik mood..
now i really feel so stress n so boring at office... rasa nyer sebab dah 2 tahun setengah kot keje sini..
aku plak tak byk dapat projek.. asik jaga support je.. kalau takde support goyang pinggul jer laa aku..
so not so many thing i can improve here... asik jaga system orang jer..
tak pun aku di pinjamkan untuk tolong setttle kan projek lain...


and recently i had involved in new project.. but i really dont like it because the team member not match with my soul... ape taknyer... dia suka laa attack me with out any briefing.. aku nih terbangak2... ape masalah dia nih..?? cuba cerita dari awal.. 
nak lawan kan dia super senior... and suka naik kan suara kalau bercakap ngan org...
memang kat ofis ni selalu sangat dengar suara dia dok marah org... that is her habit... so i need to get use to it..
actually she not marah2.. the way she talk like she angry... aduuuhh boleh tak belajar cakap slow2 sikit..
bile time dia salah pandai plak cakap pelan2..so what to do.. we only kuli...tadah je laa telinga... malang betul dapat satu team ngan dia... terus mood aku untuk stay lama disini lari...
and if you are in my office.. kena get use to it.. coz the way diorg disscuss antara senior2 nih memang macam nak gaduh... mula2 aku masuk sini really felt like culture shock... ingat gaduh.. rupa2 nyer memang itu caranyer diorg berdiskusi...
ngeri tak nak keje tempat aku ni bile dengar cerita aku nih.. hahaha
tp 1 je yang aku suka keje kat sini... memang kerja ikut office hour laaa...
kul 6 jer ofis dah start kosong.. no body will pandang you semacam sebab balik awal...
tu yang aku takut nak cari keje lain tu... nanti kena stayback laa.. weekend kena keje laaa...
mmmmm

Monday, November 29, 2010

tukar wheel cap

sabtu hari tu aku breakfast ngan yan n ajie n Malia dekat mamak depan rumah tuh..

mane lagi kalau bukan al-Madina...
tak cukup lepak kat teh tarik corner malam sebelum tuh... tak abis gossip lagi...
sambung balik gossip time breakfast... kebetulan yan nak kena OT sabtu tu.. tu yang datang singgah...
Sang Ajie yang hantar...

after having breakfast... i felt like want to go to Brothers Kelana Jaya...
looking for new wheel cap... wheel cap dah laaa... takyah sport rim.. aku nih simple jer org nyer... hehehe
tapi wheel cap aku yang original tuh.. memang dah nazak habis... siap kena ikat lagi...
siap dah pecah2 lagi... biasa laa aku nih.. semua tebing aku nak sondol..
4-4 wheel cap ade cop mohor... hahaha
so akunyer tayar rim 14".. dapat wheel cap rega rm65... ntah tak tahu laa aku murah ke mahal...
lantak laaa asal kan dapat tukar baru.. malu dah aku kalau org tengok...
 ni laaa wheel cap asalnyer... dah pecah2 dah... biasalaa kalau otai bawak kereta...
 nih haaa... siap ikat lagi wheel cap tuh.. takut hilang kat tengah jalan...
 org Brothers ngah pasang... aku tak reti pasang sendiri.. padahal senang jer... biar laa diorg buat...
RM5 servis pasang... hehehe
tadaaaa.... dah siap pasang... nih jer design yg ade... ade yg made in china.. diorang cakap tak tahan cepat patah... diorg suggest amik yang local... harga dia pun lagi murah...

Friday, November 26, 2010

~smart phone

lately everybody changing their old phone to smart phone... except me..

dah ketinggalan zaman dah...tp i love my phone very much... even it only the normal phone..
the photo shot was really nice... except during nite... quality not really good...
what phone i used? Nokia 5800 express music jer... it consider as new introduction of nokia touch screen..

i'm not thinking of having the smart phone yet... because  now i still can online anytime..
even during office hour..shhh!!! but i still do my work ok.. when at home i also online at my mini lappy..
so i still can keep in touch with my frens everytime and everywhere...
but sooner or later i will consider of having it... may be one day if i cannot online during office hour...?
but what phone? few of myfren using blackberry can BBM for free... save dah duit sms...
then iphone 4 also nice one... sekali tengok terpesona gak... tapi takde free messenger mcm BB...
but amir told me... got new chat software... Pingchat... this software can be use by any type of smart phone..
but for my phone still dont have the software... 
then android...one of my fren using android... and i think he is a big fan of android...
abis semua smart phone dia kondem... 
mmmmmm nanti laaa nak tukar nanti mane tahu keluar phone lagi canggih...

mmmm by the way, im writing in english just to improve myself coz my english getting worst and worst... i dont care i you guys want to correct my if im wrong.. people learn from the mistake..
this morning i have an interview with ****... then i need to do the essay in english...
OMG, there was very long time i left writing essay since i was in secondary school...
dah laa english tak power nak kena karang in formal essay pplak... kalau bahasa pasar like in this blog boleh laaa... after finish writing i laugh at myself... ni orang baca pun boleh gelak nih... kalah budak form 1 karang essay... diorg lagi better kot... -_-

Friday, November 19, 2010

experiment on new tudung...

raya ni aku takde laa prepare baju raya..
pakai jer yang raya puasa hari tuh... aku plan last minit pegi shopping tudung kat jalan TAR..
ajak laa si Malia teman aku pegi shopping..
sampai2 sana... kitorang semua dah rambang mata... 
banyak giler tudung Kuch Kuch Ho Tahei...
aku nih rupanyer dah outdated... aku pegi sana aku tgk semua org dah pakai tudung tuh...
ape ag aku pun merembat laaa 3 helai... macam2 batu ade... yang manik2 berjurai pun ade..
tapi nanti laa dulu.. try dulu kalau ok next time beli lagi..
murah lak tuh rm10 jer..

Malia pun merembat jugak tudung kuch kuch n tudung yang ber net tuh...
hehehhe... tapi aku suka laa tudung kuch kuch nih... kain t shirt kan.. so dia lekat jer kat kepala tak yah pakai pin byk2.. better pakai ngan inner laaa baru ok...
 tengok tuh agak serabut sikit..sebab first time kan.. its ok going to be improve soon..
 view from the back... hahaha berat jinjit barang tuh.. baru balik pasar...


 ni tudung malia yang jaring2 and tudung kuch kuch hotahei
bile 'hajah' mula beraksi..

and the result i love this tudung so much.. tapi kalau nak pakai pegi ofis macam tak seswei jer.. jangok sangat,, kena laa cari yang plan takde batu kat hujung..
nak tahu ceritera raya baca kat blog anak buah aku... Marlia's Blog



ni tudung dr Oyong hadiahkan... i like cantik color dia.. tudung Hajra... Thanks Dr Oyong...

Thursday, November 18, 2010

salam hari korban

selamat hari raya aidildh to all...
tahun ni aku beraya kat kampung... ade 2 org nak buat akikah tahun nih..
abang aku n kakak aku..
banyak citer nak diceritakan.. tapi malas laa lak nak mengarang nih..
korang refer dari blog Malia lah (anak buah aku)... garapan dia lebih menarik...
Malia's Blog

salam hari korban

selamat hari raya aidildh to all...
tahun ni aku beraya kat kampung... ade 2 org nak buat akikah tahun nih..
abang aku n kakak aku..
banyak citer nak diceritakan.. tapi malas laa lak nak mengarang nih..
korang refer dari blog Malia lah (anak buah aku)... garapan dia lebih menarik...
Malia's Blog

Saturday, November 13, 2010

last weekend dah jumpa si ell n jane..

dah tour OU dah.. tapi time tu si jane cakap dia taknak shopping lagi....
dia nak balik buat listing dulu what she gonna buy... tpi dia dah rembat heels dah sepasang...
good laa janna nih.... aku pun kena belajar menguruskan kewangan dari dia..
kalau ell tu toksah citer laa.. all the time dia shopping... yang nih takleh follow..
so we meet up at OU (one Utama) around 4pm...
so aku just jalan2 cuci mata jer laa... prinsip baru aku taknak shopping...
pakai barang sampai lunyai... insya allah... tahun baru lom lagi dah berazam.. ok laa tuh
snap je laaa time fitting pun leh jer...

3 off us.. dari kiri Jane n Tarzan,aku,Ell Nino

dah penat shopping tour dalam OU... its tea time... makan kat sushi...
this time baru aku tahu.. Sushi King punya Unagi memang ade alcohol..
tapi dia dah inform dah unagi ade <0.05%>
and aku memang sgt suka ebiko...

then dinner time... miss Ell nak belanja kitorang dekat FattyCrab... aku melonjat kegembiraan...
dah lama tunggu si saiful bawak tak bawak2 pun... aku kalau tempat tak biasa nih segan laa nak mencuba... so dah tahu situation dia camne.. baru aku boleh suggest to friends..
sebab dh minum petang so kitorang just order ketam jer laa.. memang main dishes dia ketam kan...
FattyCrab ni dekat Kelaja Jaya, betul2 belakang Old Town White Coffee,SS2 kot (sebelah office toprank tu).. it is a chinese restaurant.. tapi kalau masuk dalam 1 Malaysia... semua bangsa ade malay,india,makcik bertudung, mat salleh,negrito... n sampai sana fullhouse.. kena laa tunggu kejap kt luar tuh...tak lama pun dalam 10 minit jer... dia dh siap2 amik order dah... so we choose 3ekor chilli crab (2 kati=1200g).. the price quite pricey laaa..biasalaa kalau makan ketam kan...
ketam 600g = rm30
tapi ok laa ketam dia pun gemuk2... isi pun banyak...memang puas hati... kt sini ade nasi goreng biasa... roti bakar(cicah ngan kuah ketam.. pergghh best).. chicken wings..
ape lagi nak makan tuh kite main ketuk2 laaa...
berlawan ketuk dalam kedai tu... hahahha Ell punya siap terpelanting.. sib baik tak masuk dalam baju...
oh i found out here ramai waitress dia are aunties... but these aunties diorg memang tip top buat keje..suara lantang nak amik order...

dah liciiiiinn.... pergh marvelous laaa.... dont worry about the mess we made.. they will clear all the table and change the new napkin table...

;;