Tuesday, July 27, 2010

my body lack of Calcium

semalam aku pegi jumpa Doc...
aduuhh my knee pain come again..
kali nih aku dpt tahan sakit tu sebulan..sebab biasa dia akan stop sendiri..
tapi takde plak
masa aku work out kt gym dulu.. takde plak problem..adakah aku kena exercise jer?
or skrg aku byk sgt jalan2?.. rasa nyer sama jer..
tapi masa aku pegi Broga hari tuh lutut aku dah sakit.. tp aku buat deekk jer...
the problem is masa aku berdiri tak sakit.. masa aku duduk adeehhh...sakit nyer..
kalau time solat lagi laa.. hilang kekusyukan aku...
and u never know aku takleh duduk bersila in proper way...
bukan sekarang jer.. memang problem ni dari dulu.. aku punya lutut sebelah naik tinggi sangat... org lain flat jer kt lantai.. so kalau aku duduk bersila, nmpk cm kurang sopan lak..
so skrg lagi laa bile nk sila jer sakit lutut aku dtg balik...
tapi aku terharu yang perasan aku nyer kaki tak leh bersila ialah Yan.. my bestfren..
sebab dia selalu menongkat kt atas peha aku yg tengah bersila...
aku selalu marah dia sebab sakit...
si Linda plak dia ingat memang aku suka duduk mcm tuh.. apa daa linda nih..
penat dah aku explain selama ni kt dia.. dia ingat aku saje2 duduk tak sopan tuh..
baru2 ni baru dia perasan tu pun after yan yang cakap..

so Doc advice me to eat a lot of calcium...
sama ada aku makan suppliment calcium or aku minum susu low fat milk sehari 1 kotak..
our body need at least 1000mg per day calcium...
ooo kali nih aku kena tukar laaa menu.. pagi2 takleh buat nescafe dah...buat air susu anlene plak...
org muda lagi tp dah sakit lutut plak..hahhaha

what to say...

no word can even describe my feeling rite now...
i am damn boring sitting at this chair,staring at this monitor, shaking my legs,
thinking of nothing, refreshing facebook...
ooooh no work to do.. whats that mean. do i need to find for a new job?..
find new environment... ooooooo sengal otak aku nih..
memang laa syok takde keje.. tp leh psyco tau..
ko nak kena acting like u buzy... nanti ade mulut2 yg bercakap plak kang kalau nmpk kiter rilex sgt...
aduuhh buntu aku... emoticon aku skrg yang smiley tarik2 rambut tuh...
nih laa wajah emosi yang paling sesuai...
tapi kalau dah ade keje plak banyak terlampau..
kalau takde keje langsung takde lak...
aku dh tak tahu ape nak isi dalam timesheet aku...
takkan every nak update facebook maintenance..
cmnih baik aku apply keje kt facebook malaysia je senang..
abis citer...

ooo by the way aku ade tgk movie The Sorcerer's Apprentice... tukar tajuk sikit..
lakonan Nicholas Cages... citer ni memang best..
aku sangat suka dia punya action dia punya effect semua tuh sgt menarik laaa...
aku kasi 4.5 bintang...0.5 bintang lg lost sbb aku tak suka sgt hero dia tuh..
tak macho langsung.. nerdy fizik boy..
so u are highly recomended to watch this movie...wah mcm promoter plak..
so im looking forward to watch the Inception..
ramai orang cakap citer nih best giler..
kalau Red.fm tuh siap pesan.. 'Make sure you clear your mind and make sure you are not tired if you want to watch this movie' .. sound like heavy movie n need to workout on my brain to think...
mmm aku nih failed sikit kalau tgk heavy story line nih..
macam aku tgk citer Sherlock Holmes tu.. org lain semua suka.. aku je tak suka..
hahahha sebab tak paham.. org gelak aku pun gelak..
bile tanya u faham tak? mmmm tak sangattt... :D sengih

Saturday, July 24, 2010

my first time

abang aku dari kampung datang KL 1 family hari sabtu hari tuh..
diorg follow rombongan..so malam sabtu dia free, aku pegi laa bawak dia pg ronda2 kt KL..
dia dok kat City Park kat KL betul2 area Chow Kit..
mak aih susah nyer nak cari hotel nih..
berpusing2 aku even aku dah pakai GPS...
thats y i hate ronda2 kat Kotaraya KL..
Then abang aku request nak pegi jalan2 kat Jakel.Jalan TAR tuh..
dah laa pasar malam kan.. so kena laa park jauh sikit..
dah meredah pasar malam tuh pukul 8.30mlm aku sampai depan jakel tuh..
tiba2 aku tengok dia dah tarik pintu kedai...
hua hua hua awal nyer tutup..kesian kat kakak ipar aku tak dpt nk beli kain..
then we decided shopping kt pasar malam jer laa..
g makan kat KFC jalan TAR tuh.. takleh blah laa KFC nih..
nampak mati jer.. boring seh.. dah laa dok kat tengah kotaraya...

After makan pegi ambik kereta so menuju ke destinasi ke-2 requested by my abang laaa..
tahu tak mane? lepak2 kat Dataran Merdeka..
since i have being at KL 7 year, this is my first time datang lepak2 kat dataran..
sib baik abang aku request, kalau tak memang tak sampai laa..
lalu tu pernah laaa..
bukan ape sebab aku takut mat2 rempit...
tapi bila dah sampai sana, ramai jer fmily yang datang sini bawak anak2 main kat padang...
aku pun join sama main mainan UFO kelip2 tuh... hahahha... and it was fun..

Then hntar abang aku balik hotel, nak kena redah Chow Kit lagi.. huh bosan...
lepas tuh aku n Lela nih (adik sis in law aku) plan nak makan durian..
so dari hotel tu kitorang menapak laa pegi beli Durian..
aku ternampak kedai barang2 pengantin yang di cerita ka oleh Emy hari tuh..
besar jugak kedai dia tapi time tu dah tutup laa...tapi memang kena redah chow kit laa kalau nak sampai sini...
mmm teringin nyer aku nak cari barang2 hantaran untuk diri sendiri...

and FYI ini pun my first time jalan2 kat Chow Kit Road..
suatu ketika dulu sangat femes.. siap ade lagu chowkit road lagi by Sudirman..
macam2 ade kat sini.. barang2 basah laa banyak pilihan.. tapi agak scary laa nak jalan2 kat sini..
orang kat situ macam pelik2...

Sampai part untuk pilih durian.. pakwe si Lela nih plan nak makan durian grik, ke gred.. aku tak sure.. alaa durian yang femes tuh D24..
dia tak jual longgok, dia jual timbang.. harga agak mahal laa..
3 bijik rm24.. fuuuhhh..
tapi isi dia memang sangat sedap... memang berbaloi laa ngan harga dia..
korang try laa makan durian D24... isi lemak2 berkrim disukai ramai...
ini pun first time aku makan durian D24...
tapi bagi aku durian paling sedap ialah durian Katak Puru..
masa aku kecik selalu makan. tapi sekarang macam dah takde.. telah ditelan zaman kot..
duri dia sangat laa gemok2 n ketot2.. tu la bentuk durian katak puru hodoh sekali hehe...
dulu masa ade dusun selalu gak dpt makan...sekarang dah takde..

so kitorang lepak makan durian kt mamak depan hotel tuh...
hahaha best2... kul 1 pgi baru balik umah..

penat giler kuar umah 10.30pg pegi rawang makan2 kat umah dia..
pegi awal sebab nak kena tolong masak...
lepas tuh terus menuju ke KL jumpa abang aku...
penat2...


Your wierd favourite thing

Menarik jugak nih kalau tagged kat kawan2..

Nak gak tahu weird favourite thing diorang…

Nih bukan tagged berantai k.. its from my idea…

At least we know what is your weird thing u like to do..

May be it was funny, interesting, special, ..

Idea ni datang tiba2 jer..sebab aku baru selesai buat sesuatu..

Wah macam pengarang plak tiba-tiba datang idea..hahaha

Nak tahu sesuatu aku buat tadi..

Makan mangga muda ngan budu.. and it was 10.30pm.. giler tak?

Tapi tu laaa my weird favourite thing.. MANGGA MUDA+BUDU..

Bukan makan dengan nasi taau..makan saje2 macam tuh jer..

Mangga tu aku beli dari kedai runcit depan umah aku..sebab aku ternampak terus aku beli…tp mangga muda mahal tau.. aku ingat murah..sebab macam takde org nak beli jer..

Kalau Aku balik kampong.. pantang Nampak mangga muda..sama ada atas pokok ker atau beli.. hahaha

Kalau atas pokok aku kait laaa..

Dah dapat mangga mesti aku cari budu, potong cili padi sikit.. then potong mangga tuh kecik2 campur dalam budu…

Fuuhhh masuk mulut rasa masam n masin… pergh sedap giler.. :-*

Aku leh makan 3-4 bijik sekli makan untuk mangga size besar…

Kalau makan ngan kicap ok jugak..but im not really fall in love with it..

Selain tu ape lagi yang pelik yang aku suka ekk?

Mmm aku suka nyanyi dalam kereta..tp ini biasa jumpa kot…

Kalau balik kampong, untuk mengelakkan mengantuk aku suka melalak dalam kereta sampai laa suara aku dah jadi kecik…hilang suara… imagine sepanjang jalan tuh aku nyanyi sampai laa ke destinasi..hahaha kadang2 tuh sampai mata layu tapi mulut still nyanyi bunyi pun cam mamai2 dah… hahahha time nih laa kalau nak dengar aku kelentong lirik.. hahaha anak buah aku selalu gelak bila dengar lirik aku yang ntah ape2…hahaha

Kalau ade member nak borak kurang laa sikit aku nyanyi…

Merapu jer kan entry aku kali nih… takde isi penting langsung…

Well, Different people, different way they express themselves…

Aku nak gak tahu kawan2 aku punya favourite,

I tagged Ell,Emy,Lobo,Wanie,Jaja,Malia and sesapa laa yang nak share..

Kalau malas nak karang panjang2 just drop a comment here..

I really want to know…

Wednesday, July 21, 2010

renungan untuk diriku..

Renungkanlah Sedalam-dalamnya. ..
Tidak, Jodoh tiada kaitan dengan keturunan.. Hanya belum sampai masanya.Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa² kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa² lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar² mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah..

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah (walaupun sebenarnya tak mewah)terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar² membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda, pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama, sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak! ? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing² padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah, belajarlah dulu. Jika rasa² belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak², carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar² mengerti tuntutan2nya.
Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus² bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia²nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong²nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "

Seorang teman pernah berpesan..
"Kadang² Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa²nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "


"Cinta yang disemadi! kan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada.. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada..."

The best quote

tengah2 surfing facebook..
jump from wall to wall..
aku terbaca laa quote one of my friend..a guy laa...
mmm i really like his quote.. totally agree with them..
kan best kalau semua lelaki have this feeling..
so the result they will respect each other and helping each other and need each other..
if one down , and another half soul will empty...
pincang laa kehidupan dia tanpa kehadiran pasangan nyer.. wah ayat aku..
but when i can get my other half ni...?
tapi sekarang belum pincang lagi laa.. coz i still dont have any commitment..
but once i got i will be his strenght and he will be my strenght to complete each other..
oh oh jiwang mode ^_^

"Be very careful if you make a woman cry, because God counts her tears. The woman came out of a man's rib. Not from his feet to be walked on. Not from his head to be superior, but from the side to be equal. Under the arm to be protected, and next to the heart to be loved."

Friday, July 16, 2010

Hantu Bag

aku nih hantu bag... aku suke beli handbag.. and kalau dah banyak2 tak kuasa jugak nak rotate setiap masa... so aku simpan laa diorang nih dalam kotak...mula2 tu aku tak perasan aku nih memang hantu bag.. after si melly anak buah aku cakap aku nih giler bag.. baru laa aku notice.. hmmmm nih laa hasil koleksi nyer.. tapi bag aku takde laaa jenis mahal2 sangat... asal sedap mata memandang aku rembat laaa...
this is all my handbag collection... nih belum include lagi yang missing in action... hehehe

nih pulak beg kecik2... and aku suka jugak kumpul hp case tuh... sebab aku memang pakai...

do you notice this 2 bags got same design? after bought the brown bag then i remember which the old bag got same patern..
this one i bought from fren, she bought from online shop but after while she didnt where coz she bought another new handbag.. i love this bag,tapi button dia dah dropped somewhere..huhuhu

this is my latest handbag i bought this week... hehehe besar sikit.. leh campak banyak barang..

satu satunyer handbag guess yang aku miliki.. tuh pun lepas diskaun...hahaha... nk beli yang normal price memang tak mampu.. cam sayang plak duit...

this is esprit handbag i bought from esprit outlet... kalau beli kat outlet harga more cheaper but the design outdated sikit laaa... tp i love wearing this handbag...
handbag nih yang aku pakai sekali jer... then aku simpan coz aku tak suke.. susah sangat nak cari kunci... but i know what to do with this bag..hehee

Thursday, July 15, 2010

keluhan hari ini...minyak

Saya benci sangat bile minyak naik… rasa hangin satu badan..
Even diorang just naik kan 5 sen.. but the thing is, it will affect to rakyat jelata..
Time ni laa peniaga nak naik kan harga diorang baik dari segi makanan, delivery charge, minuman, public transport aper lagi ekk…
alaa bisness yang memang tkde kaitan ngan minyak pun tiba2 nak naik harga jugak..
Alasan dia minyak dah mahal, kos nak ambik barang semua nih pun kena naik transport,kena isi minyak… so everything ade kaitan ngan minyak…

Even kerajaan dah warning kat peniaga jangan ambik kesempatan naikkan harga barangan diorang, tapi diorang ni ingat makan saman ker?
Mula2 memang laa diorang tk naik kan.. after 3-4 bulan diorang naik kan laa…
Masa tuh org dah tak bising pasal issu minyak kan.. so org dah buta mata masa tuh..

Then yang rakyat jelata ni pulak, minyak naik tapi taraf gaji still sama…
Kerajaan suruh company naik kan gaji pekerja… banyak duit company tu nak naik kan gaji pekerja… alaa kalau tak naikkan gaji pun bukan diorang kena saman…
So diorang pun buat dunno jer laa… sebab company pun piker nak buat business diorang pun kerugian jugak… sebab nak kesana kesini semua guna bahan api…
Business dah rugi nih nak naikkan gaji pekerja plak…
Tapi nak buat camne kan minyak dunia naik..kena laa ikut flow…

rasanyer minyak naik ni ade kaitan tak ngan kebocoran minyak BHP kat tengah laut nuh...berbilion2 dollar rugi... pencemaran alam lagi..banyak binatang mati..
they cannot fix immediately because selama nih diorang tak prepare ngan back up plan if leaking like that happen...
luckily after strungling about 1 month kebocoran tuh dah dapat ditutup ngan penutup macam sumbat botol tuh.. hopefully it work fine till the end..

Uish naik 5 sen pun aku dah bising ekk… hahaha sebab dulu masa naik banyak2 sekali hari tuh aku tak bising… so kali nih balas balik laaa…
Sebab nanti mesti naik lagi… sikit2 lama2 minyak 1 liter jadi RM5… fuuuuuhhh…
Time nih aku fikir aku nak jalan kaki jer laaa or naik beskal…
Mmmm leh tak sesapa cipta kenderaan yang leh isi air paip jer… hehehe
Kalau solar nanti malam takleh gerak plak… time hujan pun xleh gerak gak…

Monday, July 12, 2010

another gadget - netbook

black color cantik tak?

Akhirnyer aku memiliki sebuah netbook..

Aku biasala kalau dah nekad nak kan sesuatu.. memang hari2 tido termimpi2..

Kalau kat ofis tuh selagi tak dapat selagi tuh aku dok surfing cari pasal netbooks, buat comparisons design,price..

After comparison semua brand,I decided to choose HP mini… I dah tengok Toshiba NB300, price sama but the keyboard is old style..tak mau laaa…and NB305 the keyboard more better gold color lagi but the screen look simple nothing extraordinary..and more pricey..

Kalau dell plak nampak gemok tak smart…

I choose HP coz design dia agak smart, screen dia pun cantik..keyboard pun ok…

Spec dia semua sama laaa…

Hari khamis aku dah pegi the curve survey kat All IT Hypermarket kt Ikano.. mmm freegive ade.. but HP mini only got blue,red,silver color… mmm I don’t like laaa… sebab nampak mcm biasa jer… I want black color with corak abstract kat skin dia…. Very smart…

Then Jumaat after working hour aku menuju ke Digital Mall,PJ, this is my first time being there… sampai sesat barat dah aku nih… padahal mlam tuh aku nak kuar dinner ngan Yan,Nini and Linda kat kampung Baru. tapi its ok aku nak puaskan hati aku dulu..

Akhir nye jumpa jugak tempatnyer… so aku jalan2 meronda dalam building tu sorang2.. nak tanya2 kat booth2 yang jual pc aku tak suke..sebab takut kena tipu..

then aku masuklaa kedai HP..distributor ke ape ntah.. tapi semua laptop HP je kt situ.. price pun more cheaper RM1279 compare ngan biasa RM1299..

Then I got a box of accessories + pouch+ 3 years waranty…ok what… kat luar puas bodek baru dapat…

Dalam box tuh ade cooler fan,keypad rubber (alas), mouse,mouse pad, cleaning kit, usb port,headfon with mic..

It just the pouch im not satisfy coz very simple pouch…I nak yang color full… kena beli sendiri laaa nampak nyer…


nih kotak mini HP...
nih kotak acessories yg aku dapat..

Thursday, July 8, 2010

Trend tudung Shawl

Sejak aku pakai shawl nih ramai yang tanya aku "macamana nak pakai shawl ek?”
Ramai yang cakap “eee leceh nyer nak pakai shawl..nak kena belit-belit lagi..
Pakai tudung biasa kan senang?”
Sejak aku beli 1 kodi tudung shawl nih.. dah lama benor aku tak pakai tudung bawal biasa… jangan terkejut 1 kodi tu ade 20 helai and boleh pilih bermacam2 color.. tapi aku share ngan kakak aku laaa…hehe and beli kodi harga murah sekali ganda dari ko beli selai2..

And bagi aku selepas aku mencuba pakai shawl nih, rupa2 nyer lagi mudah n lagi senang nak jaga dari pakai tudung bawal… contoh shawl kain jojet..lepas basuh tak yah aku nak iron lagi.. terus je pakai.. sebab kain dia tak mudah berkedut …aku cakap senang nak pakai ni shawl kain jojet je tau.

Kalau shawl jojet takde corak tu sangat senang nak pakai.. dia ikut je arahan…sebab kain dia kesat so dia terletak je kt kepala…nih laa tudung feveret aku..
Tapi jojet corak susah jugak nak pakai sebab kurang panjang…

Tapi kalau shawl jenis kain lain aku tak reti sangat sebab tak cukup panjang…
Kalau shawl kain chiffon dia agak pendek dr shawl jojet and material dia sgt lembut n nipis… susah nak jaga.. tapi kalau pandai belit..cantik sangat…aku pun still mencari cara yang betul untuk belit…Cuma dekat muka laaa susah nak bentuk soo nampak tudung tu terpenyet…

Sekarang femes shawl kain cotton… yang ni aku baru beli 2 helai.. tapi aku tak pandai gak nak pakai…kain dia agak pendek jugak… nape aku ckp pendek? Sebab aku suka belit tudung 2 kali so that aku tak yah sorok2 dah hujung yang lebih..kalau pendek kena belit sekali tapi hujung yang lebih tak tahu nak sorok mane…

Selepas cari kat google… aku jumpa laa website yang ajar cara pakai selendang nih..
Rupa nyer banyak cara nak belit bagi nampak cantik..tapi aku pilih yang senang aje laaa..
Kalau sape nak tahu cara belitan tudung tuh refer kat link ni je laaa…

Tutorial/Cara-cara Memakai Shawl dan Tudung 4 Segi
Tutorial memakai shawl

so selamat mencuba...

ooo sekarang femes jugak tudung yang sarung2 macam tudung ekin tu kan?
tudung tu memang senang nak pakai tapi dia depends kat si pemakai..
macam aku ni tak berapa nak sesuai sebab nampak berusia..
tapi aku ade laa beberapa helai tudung ni..tapi jarang laaa aku nak pakai sebab susah nak jaga...
kalau nak pegi travel kena bungkus elok2 nanti awning dia kemek...
nak basuh pun kena jemur elok2... and takleh masuk terus dalam washing machine..sebab nanti awning rosak and bentuk dia dah tak cantik nanti..
aku kan malas sikit.. hehehe

Wednesday, July 7, 2010

Catatan at Kampung

aku malas sikit nak mengarang story nih..
nak upload gambar banyak2...
so aku baca blog anak buah aku ni si Marlia...
leh leh cerita catatan harian kat kampung ngan details sekali..
ikut turutan plak tuh...
akunyer blog caca merba..
untuk mengetahui kisah lebih lanjut sila baca Marlia's Blog..
menu makanan kt kampung memang melambak2 dalam tuh...

Mini lappy

I’m thinking to have mini lappy laaa…

Even I keje dlam bidang IT… but I never have my own lappy…

Hahaha lappy ofis je guna.. pakai je laaa org dah kasi..

Dolu2 aku memang nak beli lappy yang biasa…

tp bile org Tanya aku nak pakai buat ape?

So aku cakap laa untuk “surfing2 jer… wat document ke..”

So they “said pakai lappy kecik pun dah cukup…”

Mmmm bile pikir2 betul gak tuh…

Anak buah aku semua pakai lappy kecik.. best jer tgk diorg nak angkut sana sini…

Easy to carry.. masuk dlm handbag jer… uissh pasnih handbag aku asik putus tali je laa kalau lappy masuk handbag.. hahaha

The price pun affordable cm beli handfon jer…

Charger pun very small…

The problem is..which one lappy yg i nak nih,..... 3 brands already short-listed. The specs almost the same. Just the design a bit different.


Dell Inspiron Mini 10, this one got a few color to choose. Pink,Purple, black,white,green,light blue,red.

tapi dia nyer bontot tu terlebih... cam nampk slet sikit kat situ..nampak debab sikit..


toshiba pun not bad nih NB300... tapi price tak tahu berapa... anak buah aku ckp ade NB305 yang tuh dalam rm1499... jauh beza tuh for the same spec... tak mau laa..
smart gak kan...
last but not least, HP mini nih... smart gak.. anak buah aku pakai yang color merah tuu..
so of course laa takleh amik merah...so nih yg terimagine kt kepala otak aku color hitam or biru...
tp aku nak try survey toshiba dulu laa...

Monday, July 5, 2010

Gee and Shazril wedding

congratulation Gee and Shazril..

At last 3/7/2010 my cousin Gee get married. Huuhu 1 down 2 more to go..

Which are me n Melly…

Not only us who worries… my parents also worries…

Nampak aje something interesting.. diorang plak yang ckp..

“haa demo dua ore nih chop laa nok color gapo? Nok pelamin lagu mano…

nak door gift lagu mano?”

Camne niii… takpe laa tunggu je laaa hari tu tiba…calon pun tak nampak batang hidung lagi..Huhuhu

Meh citer pasal hari sanding plak… I suke sangat pelamin dia nampak gorjes…

And pengantin nyer persalinan pun nampak stand up.. very nice… merah gituuu….

Mekap di melettoppp nyahhh…


Pelamin cantik, pengantin pun cantik...
kepak kepak kebum kebum...
pose mesti ade
nih tolong bungkus bunga telur...
tolong cuci telur...rajin kan..
alamak hujan pulak...

tolong masukkan bunga rampai dlm bekas renjis.. rajin kan?


Then malam tu kitorang plan nak ber BBQ.. ingat nak cancel ,memandangkan budget tak cukup sebab ayam skrg mahal… tup tup my sister come out with an idea… share laa sikit sorang… ooo kalau share on aje…hehe

Ooo by the way, member aku cakap ayam skrg bukan barang kawalan.. gile laa pasnih nak raya harga ayam sure naik…so kalau nak jimat skrg bela laa anak ayam untuk makan raya nanti… untuk BBQ hari tu aku pegi beli 1kg rm7.40… mahal tuuuu…

Ok back to BBQ story.. actually this is the first time my family buat BBQ ni….

So I choose to bakar at Pantai Telok Kalong laa.. kat sana semua dh ade bangsal,tempat bakar, spotlight, court sepak takraw leh laa santai2 kt situ…

So my sedara mara also get together join makan BBQ… syok jugak sekali sekala buat nih… tp next time kena kurang kan ayam, lebihkan ikan plak… ikan lagi best makan ngan air asam… nyam nyam…

Tapi satu je slet… malam tu aku sakit kepala yang amat… aku tak dapat enjoy bakar ayam first half tu… dah takleh focus… abg ipar aku urut then mkn panadol baru laa ok…

Tuh pun org dah abis makan aku baru nak makan….takde selera…

Kenapa agaknye yerk, sebab siang panas sangat? Atau aku ade migrain? Atau power spek aku kena tukar? Atau malam tu sejuk sangat kena angin pantaai…

Ntah aku pun tak tahu…


makan time.... nih baru separuh..

bakar jangan kasi hangus yerk..


Ahad tu kitorang bersiap nak balik… biasa laa kalau balik konpem singgah beli keropok, Hai Peng, g makan nasi lauk + budu kat Kuala Kemaman tu (tapi ni tak sempat sebab dah kenyang)… memang wasting time dulu dlm 1jam – 2 jam baru laaa betul2 gerak pg KL…



;;