Monday, January 25, 2010

mengidam Mexican Food

semalam (Ahad)aku seharian dok melepak kt umah..sensorang..
aduhhh bosan yang amat.nk meronda shopping complex pun takut terbelanja...
so dok umah lagi selamat...
petang tuh tiba2 abg janggut msg..tanya aku nk g makan Mexican tak?
dengan sepantas kilat aku mereply..sib baik aku cepat..sbb dia dh forward kt 3 org kawan2 nyer..
sape cepat dia dpt laaa... kih kih kih
so terus aku bersiap n berjumpa abg janggut di Giant Kota Damansara...
ade kedai Mexican ke?? mengidam plak dia.. maklumlaa demam.. perut dia pun nak manja2 mkn makanan sedap2..
Then kitorang masuk kedai ape ntah Nachos Machos ape ntah...agak panjang nama dia..lupa plak...
mmm aku order laa ape ntah nama dia asik lupa jer... tp dia mcm kebab laa..
aku suke nih.. sbb ade cheese ade daging/ayam mkn ngan roti kebab tuh..
abg janggut xingat gak order ape.. ade chicken wing,nachos with cheese,ade potato goreng garing...
hehehe
kitorang lepak kt situ lama gak laaa..dr 7.45 smpai kul 10..
borak ntah ape2..tapi isu makanan memang wajib ade..
tp xbyk aku dpt share sebab aku dh jarang jalan-jalan cari makan nih...
nih santapan kitorang...nyam nyam...
oooo abg janggut suggest aku buat pool kedai makn yg best kt dlm blog aku..
ngah pikir cmne nk wat nih...
tp kedai kitorg semalam tuh...aku kasi 3.5 from 5 laaa...
sedap tu sedap..tp ade kurang sikit...
nih isi kebab...roti kebab lupa plak nk ambik
nih pencuci mulut...
nih abg janggut punyer..aku sgt suke chicken wings...
nih teh tarik latte aku yang dabooomm..

Saturday, January 23, 2010

lepak chill with Old Frens

****UPDATED***
jumaat malam lepas gym..aku n si Dyan lepak kat PapaRich,Kota Damansara..
mmmm agak happening jugak laaa Paparich nih mlm tu..sebab budak2 MLM buat discussuin kt situ..
ofis dia dekat area situ gak kot...
aku n Dyan makan roti n half boil egg je sambil layan perasaan... hhahaha
Sabtu aku dh promise ngan Yan n Ninie nk hang out dkt IKEA...
dah lama tak jumpa... dikala hubby masing2 pegi outstation (Nizam pg Brunei,Ajie pg Batam)...time nih laa dpt jumpa..
rindunyer dah lama sangat tak jumpa... Ninie tak bawak Emir..baru nk tgk her beloved son...
walaupun masing2 dah besar... we olls masih tetap 'bolah' bak kata yan...hahaha
We olls makan meatball.. then pegi jalan2 kt kt IKEA kt Curve.. baru balik...
Then aku n Yan still sambung pg OU...sebab Ninie nk kena ambik hubby dia kt KLIA..
so rewang2 laaa ngan yan kt OU..tp xbesh laaa hujung bulan..xdpt shopping..
just 'eye-shopping' jer...
Then petang tuh aku g umah kakak aku..dia plak xde,pg kuar.. so aku menuju ke umah Lai (bestFren aku time secondary scool)..
dh lama sangat tak tengok BB dia..si Najla..dah besar dh Najla...
otw ke umah Lai kt Puchong,Putra Prima.. ya ampun hujan lebat giler... aku sampai tak nmpk line... dh laaa jalan aku tak biasaa...
bwk laa slow2...sib baik aku tak sesat...
eee geram nye aku tgk pipi dia.. nape ntah mlm tuh Najla suke sangat tengok aku..
aku ckp ngan mak dia dia tgk aku dia gelak... Antie Linda nih cute sangat kot..hahhaha
dah jumpa kawan2 lama nih aku rasa aku motivated blk...selepas mengalami beberpa hari demotivated...
On this Tuesday nite si Asya sampai dari Jepun..so aku kena pick up dia kt KLIA..
ooo adakah dia dpt beli ape yg aku pesan?? cant wait..

nanti aku upload gambar2 with my old frens... will update soon..
senyum seindah suria..
kami bertiga... meet up..
bersama Najla...
nih je gambar aku upload...yang lain sila rujuk facebook aku k...

Friday, January 22, 2010

im on diet,strictly no rice

very shocked when i found out my weight gain another 2 kg...
i calculate my BMI ooo gosshhh 25.1...
ini sudah lebih..i already entered overweight zone...
aarrghhh xboleh terima kenyataan nih... this is not really happen... but its real..
start from now i must do something so that i can be in the comfort zone..

sape nak kira BMI nih formula dia...

BMI=berat(kg)/tingi*tinggi (m)

Trainer aku ckp untuk kurus not just only go to gym.. becoz gym only help burned
20% of ur fat... another 80% is from ur food...
so better control ur food... mm my plan is i want to try to avoid rice..
mmm may be within a month if i can tahan.. boleh ke nih...
must..must... so until now i already diet 3 days from rice..

last day i timbang dah turun 1 kg... owwhhh suke nyer...
so malam i just minum susu or roti or biskut+honey...
my target is another 5kg to loose... byk nye lagi weeehh...
its ok... slow ly.. tp aku tak diet tau... aku just diet nasi jerk..
bende2 lain aku still makan... ihiks..

aku rasa aku naik mendadak nih coz aku dh start masak kt umah kot...
sebelum nih mkn kt luar aku jarang order nasi malam2...
kalau kt umah nasi je laa... aku mesti berenti... huhuhu cmne laa nanti aku dh kawen..
mesti la hari2 kena masak nasi untuk hubby... aku pun turut sama membesar bagai johan laaa...
huhuu

Saturday, January 16, 2010

As i promise with dia..Saturday morning i plan nak pegi shopping ngan dia kat Taman TTDI..
pukul 7.30pg janji nyer.. tp sampai almost 8am dah...
tp ok laa sbb pagi tu matahari lambat keluar...
konon laa nak jogging, tp jalan jer keliling taman tuh.. 100m jer kitorang lari..
yang lain berjalan je...hahahha
almost 2 round jugak laa jalan... berpeluh gak laaa..pas penat berjalan..rehat sambil makan tau foo far jap.. famous tau foo far kt sini..sebab dia hidang panas2... nyam2..
pastu g mamak makan lagi..sia-sia je jogging..

Aku balik tgk jana terbungkang atas katil aku.. ooo lupa nak story, sebenarnyer dia nih dtg umah aku tumpang tidoq..ade hal yg perlu di uruskan di KL...
lg pun dh lama xjumpa dia... sekarang si Janne nih dh jadi teacher kat Sabak Bernam..
memang terbenam laa dia kt sana... hahaha xpe teacher.. ok laa dok sana leh save ape...
cepat sket leh kawen jane kan..??
that afternoon kitorang plan nk kuar laa plus lunch... tup2 dh nak kuar terlupa kunci kereta kunci bilik semua yang aku tinggal dlm bilik aku yg berkunci... hua hua hua...
jenuh gak laa aku jadi mcguyver... berpeluh2 aku..abis mekap 1 inci aku..
last2 amik tukul ketuk je tombol sampai terbukak...abis citer...

after lunch kt ani sup utara kitorang jalan2 kt The Curve...
pastu aku ajak jane mkn meatball dekat ikea... this is for my first time nk rasa mkn meatball..
ok jugak laa..aku suka kuah dia yummmeyyyy....
tp aku pelik nape ade blueberry jam?? nk mkn ngan ape?? xreti laaa...
kenapa aku baru rasa? sebab aku ingat meatball nih rasa mcm bakso... rasa lembu terlebih..
sbb tuh aku tak pernah nak mencuba...rupenye rasa dia lain sekali...
itu je laa aktiviti hari Sabtu... tentang tajuk tuh actually aku tak tahu nak letak tajuk yang bersesuai an.. so terima je laaa...
ok see more pic in my facebook...
tetiba sampai kt jepun...
Janne stay the same... gediks tetap ade...
teacher Jana kelihatan matang sekali..
after kenyang..
mmm sedap... nanti leh cuba lagi...

Wednesday, January 13, 2010

KRR promo again

Sekali Kenny Rogers Roasters buat promotion...
bagus laa last year nyer promo buy 1 free 1 je kot.. tp limit during lunch hour only...
so aku xsempat nak pegi last year...
this year Promotion untuk sape2 yang pakai merah, tak kesah laa..baju,tudung,beg,org ckp lipstik merah pun leh masuk...hahhaa
alaa dh sampai sana dia xpandang nyer...
this promo only valid 13/1/10 only...

after ofis hour aku,siti,aini terus menuju ke Tropicana Mall.naik keter Rizz (aini's hubby)..
jem boleh tahan laa depan opis besaa laa kt situ..kalau xjam xsah...
sampai dlm kul 6.45 kot kt tropicana Mall tuh...
alamak kena buat reservation pulak..time aku ade 5 grup dh book..tp rasa 3 je yg aku nmpk tunggu kt depan tuh...
so sape yg lmbt tuh...sold lah...next turn laa..
aku tgk yg kt dalam n yg menunggu tuh semua pakai merah2 ...diorg sengaja balik umah kot salin baju..
team kitorg sorg je yg ikut tema Rizz sorang je yg pakai baju merah... aku bwk case phone merah je..hahaha

we olls tunggu dlm 10 minit laaa..then dah dpt tmpt..
xyah susah2 nk order..dia kasi standard order jer..sbb easy for them to work...
xsampai 10 minit tunggu ...order dh sampai..aku ingat lama coz ramai sgt org...
dlm kul 7.45 kitorg dh siap mkn dh...burp kekenyangan....
ikuti laaa tambahan cerita ini dr blog Rizz...

nih muka org tengah beratur...
aku ngan hp case merah...siti ngan tag merah.. kira accesories laa tu..
jemputt... we are from IEOL'ians..
alaa mr Ryzz nmpk baju jer...
nih laaa standard order dia...

Thursday, January 7, 2010

uptownance

balik keje aku dah janji ngan dyan nak pegi gym sama2...
so aku dh sampai dulu buat exercise kat trademill dlm 15minit.. dyan baru sampai...
dah lama sgt dah aku x buat weight exercise nih..
selalunyer pegi kelas aerobik n menari jer..
patut laa badan xturun2...
lepas makan aku lepak jap makan2 kt fathima ngan Dyan...
lepak2 sambil borak2 kosong...sampai laa Fathima nk tutup dh...
Then aku singgah bank jap kt TTDI... triitt triiitt.. oh aku dpt msg dr abg janggut..."Kat Mane?"
nih mesti kes nk ajak aku dinner.. kul 9.45pm dh malam tuh..mamat nih suke sgt ajak aku mkn lewat mlm..
hisshhh so sbb dh selalu x dpt teman dia mkn... aku pun luangkan laa masa sbb kt umah pun xde org..
Abg Janggut mengidam nk makan roti bakar kt Kemaman Kopitiam,Uptown...
tp malangnyer kedai tuh tutup.. so dia pun beralih pada PAPARICH,uptown..
ok jugak kan...aku pun xpernah masuk ag kt paparich tuh...
aku masuk jer... mak aih penuh..sib baik ade meja kecik2 yg kosong..
happening gk tempat nih... view pun menarik kt dalam tuh...
menu pun sampai..the price quite pricey compared to Old Town White Coffee...but the menu got variety of food..
tp xde laaa mahal sgt...average laaa...
disebabkan aku sudah makan ngan Dyan sblm tuh..so aku decide nk makan ringan2 je laa..
abg janggut ckp soya+bebola ade inti kacang best... so aku order laaa... ngan milo dinosour...
abg janggut mkn roti bakar yg di idamkan tuh...
menu sampai aku rasa laaa bebola2 + soya tuh.. ok jugak sedap.. aku lucky laa dpt 3 types of bean..
red bean,black bean,grownnuts kot yg 1 ag... abg janggut dpt semua blackbean..hehhee
aku dh kenyang2 pun still songlap(curi) yang abg janggut punye roti bakar.. hehehe
then dia order lagi nasi lemak... fuuhh rendang drumstick dia membuatkan aku nk jadi rakus cm upin n ipin jer..
tp sabar2.. aku colek laa sikit drumstick tuh..hehehe
next time leh laa aku cuba lagi kt tmpt nih..
Abg Janggut nih kalau jumpa aku jer..mesti dia citer pasal makanan...
sbb aku suke jugak jalan2 cari makan... so dia pun sama.. leh laa sharing2 tmpt menarik..
aku kalau xde org bawak..xde nyer aku merasa tmpt2 baru...
tp best laaa Abg Janggut nih... kalau dia nk banjer.. dia mmg betul2 banjer laaa... mkn puas2...
tp semalam xde laaa..aku byr sendiri..segan plak dia selalu banjer jer... hehehe
nih roasted bread with kaya+butter...yum yum meltz in ur mouth...roti tuh lembut tau...
ini laaa soya n bebola berinti kacang...

nasi lemak pun abg janggut ckp sedap..
*
*
Then dlm keter dia aku nmpk laa roadtax yg dia baru renew...
dia ckp pelik org yg jadi ejen insurans tuh suruh dia renew 6 bulan je...
aku pun xpernah tahu plak ade roadtax 6 bulan... rules baru ker??
RM35.. kalau rule baru x ke bongek... menyusahkan org je nk g renew berkali2 pastu nk tempek kt cermin keter tuh...
ade tuh yg malas nk tanggal..sampai berderet dah roadtax dia..xtahu mane 1 yg current...
nih kalau dh setahun 2 kali renew..leh penuh laa kot cermin kereta dia...
abg janggut dgr ejen tuh ckp ape ntah.. kalau renew setahun insurans x cover... ke ape ntah..dia pun xbrp dengar...
see.. baru renew kelmarin...6/7/10 dh tak valid dah...

laman sosial

ape nak buat yerk... update blog laaa..
new year 2010 nih buat aku demotivated...mals nk keje
adakah sebab aku dh lama kt company nih..
this coming April my 2nd anniversary at IEOL...
and the longest record i had worked...kat xybase pun setahun jer..
kt rhb 4 bulan..tp sbb bukan bidang yg aku minat...
kt HRSC 8 bulan je aku bertahan...

aku actually xtahu nak buat aper... it seems like im handling my project alone.
support only laa..but i had to do a few enhancements.. but i really hate to incharge the project..
coz i donno wat to do.. i need somebody leads me...
tp bile laaa nak dok kt takuk lama ekk...
hari nih saje aku buat keje sendiri jer...
asyik refresh fb... bosan gak sebenarnyer mengadap facebook...

*
*
*
tp kenapa sebenarnyer semua org addicted to facebook...
aku pun cm ade laa a lil bit addicted.. but if 2-3 days not surfing still ok..
may be coz i don hav broadband at home kot..
i oso got frenster page... but quite silence there..
quite sometimes baru i login masuk..
kesian frenster..dulu digilai jugak.. skrg semua lari ke facebook...

ade satu lagi laman sosial yg wellknown.. twitter..
aku xde akaun pun kt sana..mls nk tambah kan koleksi id and password yg perlu dihafal..
skrg dunia it nih..aku rasa dh penuh dh 1 bahagian dr otak aku..utk simpan id n password jer...
sometimes aku lupa gak id aku so terpaksa laa register balik...
*
*
*
ok dh dekat kul 6 nih... nak ready utk pergi gym...
oppsss aku ade blog kwn (Linda Keria aka Mrs Fazli) aku yg menarik...
dia ade snap gmbr..nmpk bayang2 putih dekat terowong otw dia blk ke kedah..apekah itu..
mari kiter kaji...

Tuesday, January 5, 2010

goodbye 2009,welcome 2010

dah lama sangat x update blog nih...
dah makin malas plak..stalk blog org je rajin..

ok 6/1/10 aku nak ambik kesempatan nih nak wish happy new year to everyone...
even it a bit tooo late but still in the early of the year 2010 rite...hahaha
aku punye azam xde sgt laaa...hope rezeki ku semakin melimpah ruah laaa pada tahun nih..
new year hari tuh aku xpg celeb pun..dok je kt umah then kul 12 pg kt depan koridor tgk
firework dr situ.. aku leh nmpk firework from the curve and OU.. not bad..
aku skrg dh malas nk bersesak2 ngan org ramai... rimas.. dulu masa remaja excited laa nk g celeb
sampai ke bukit bintang,klcc sana...
so enuff laaa...nnt laa aku pg plak... kalau ade mood...
view from koridor rumah aku...

weekend hr tuh aku xbuat ape sgt.. pg shopping kt tropicana Mall ngan linda...
aku dh aimed 2 blouse from my prev entry..so i berjaya grab those blouse... horreyyy
then aku plan ngan linda n tuyek nk pg nite park free entrance..
cari punye cr xjumpa pintu masuk.. last2 kitorg melencong ke uptown shah alam...
aku xshop ape2 pun..sbb aku dh puas hati dpt 2 blouse yg aku nk...
oh aku ade pg tgk Alvin and Chipmunk ngan Malia..
suke sgt citer tuh.. kelakar n sedih...
n ade watak pompuan nama Chipetes... nk tergelak aku dgr nama nih...

Monday nite after gym... i hang out with linda,tuyek,saiful at Ani Sup Utara dekat Damansara Perdana
baru bukak kot kt sana... lama giler lepak..mane tak nyer dh mkn sup borak2..rasa lapar lg..
order laa telur separuh masak.. linda ckp nk telur 7/10 masak...
aku order laa cmtuh.. org tuh ckp ooo telur 3/4(tiga suku)... haaa kang senang...
byk sgt pecahan sampai 10...hahha
tunggu telur 7/10 lama gile..almost 1 hour...

oh sedihnyer muka 2 org nih... sedih nk tinggalkan kitorang ekk nk g Taiwan... huhuhu
best nyer...
comotnyer muka br pas blk gym...
saiful dengki..tahu laa senyuman kitorg menawan... xyah laa fokus bwh...
hahaha xpandai tutup...aku nmpk gak..

;;