Saturday, July 16, 2011

malam nifsu syaaban ni bermakna lagi 15 hari nak puasa..
dah tak lama dah tu.. so sape2 yang belum habis ganti tu baik ganti cepat..
kang kena bayar fidyah kan... eh bayar fidyah ke?
mmm kalau aku kat KL hari ni memang aku tak ambik tahu sangat malam nifsu syaaban..
nak pegi masjid lagi laa malas... so time aku balik kampung ni.. ambik laa kesempatan ni pergi surau kampung aku... biasa kat sini takde catering yang sediakan juadah..
so rumah masing2 akan sediakan laa juadah sikit sorang... bile kat surau nanti macam2 juadah laa terhidang bila dah masing2 bawak kuih kan...
memang jarang dah jumpa situation ni... kat KL sekarang banyak order dari catering je..


by the way pagi tadi aku dikejutkan oleh satu berita.. jiran aku meninggal sebab sakit jantung..
meninggal time tido.. orang dia muda lagi about 35++... aku pegi laa ziarah rumah dia..
memang tak tahan sebak laa sebab ayah dia sakit, memang takleh cakap and takleh jalan..
ayah dia bile tahu pasal berita ni menangis teresak2 macam budak kecik... aku pun menitis jugak laa air mata... then mak dia pulak sakit masuk wad.. bile mak dia dah sampai rumah (kuar wad)... mak dia pulak menangis tak henti2 macam takleh terima kenyataan.. sampai longlai laa..
arwah tu dah laa anak sulong family tu... biasa dia hari2 temankan ayah dia... tapi kebetulan hari tu dia tak datang... then meninggal kat umah dia... arwah tinggal anak dua and dalam kandungan 6 bulan.. kesian sangat wife dia.. so sama2 laa kite jaga kesihatan.. tapi ajal maut di tangan tuhan..

Sunday, July 10, 2011

smart

i bought another handbag.. hari tu cakap dah last dah... tapi terbeli lagi...

aku ni selalu tak dapat control kemahuan aku...aku pun kadang2 tak tahu... 
nak buat ape laa handbag banyak2 ni.. kadang2 tu ade je yg terbengkalai dalam wardrobe aku...
even beg aku branded ke tak? sampai masa aku mesti tukar... so aku rasa takleh laa beli branded n mahal sangat, sebab aku ni jenis suka tukar handbag... rugi je kan?... 
hari tu jalan2 dekat the curve.. then ade mega sale dekat metrojaya...
then aku jalan2 aku ternampak satu handbag yang aku terpikat.. aku dah lama terpikat dekat material dia...
tak tahu la material ape... dia cakap waterproof and tahan lama....
after less pun xde laa murah sgt sebab kalau ikut branded (smart) tu tak femes pun..
and design dia pun ranggi gak.. come with sling bag too... tapi agak colorful laa...
but i dont mind because i am a type of girl yg tak suka black handbag, black shoe, black purse...


and bukan setakat itu saja... aku pun ade terbeli wristlet from jenama yang sama... dah lama sgt dah cari wristlet.. and material and design which is ok for me... so lupakan laa wristlet kipling yang diidamkan tu... material genuine leather color merah... hahaha.. 
tapi aku rasa kalau original leather bukan ke ade sample leather ke? yang ni takde... mmm tapi takpe laa..as long as aku suka... after first try.. and i already falling in love with the design...
have a few compartment and leh laaa asingkan kad,coins,bank notes, resit.. 
ade 2 jenis type aku nak pilih haari tu.. satu design is nicer cantik and bigger.. 
boleh sumbat handfon kat dalam.. but only have one compartment jer.. it will trouble me soon bile time nak cari duit ke ,kad ke.. bla bla bla...
memang tak nyesal laa beli wristlet nih... 


tapi one of my friend said.. 
ikut feng shui cina... nak kasi rezeki murah.. cari yang ade bilangan compartment  no ganjil... 
but mine have 4.. mmm tak pe laa...
then one more thing.. jangan biasakan tukar purse sebab rezeki tak bagus jugak...
ok2 lepas ni aku pakai sampai lunyai... tapi banyak jugak collection purse aku.. :)

 i dont know the brand but i love the design and material... but if im not mistaken this one is a new brand..
and it come to the curve because of invitation from Metrojaya The curve... only at selected shopping mall jer ade brand nih... dia cakap KLCC ade.. so ok laa kot... wakakaka
my new wristlet red in color....  simple but sib baik ade keychain tu...

Sunday, July 3, 2011

Udang galah at Broga Hill?

last week kali kelima aku panjat Broga Hill...
this time pegi dengan kawan... tapi lewat sikit panjat...
pukul 7pg kot baru start panjat... gile laa dah lama tak exercise..
aku rasa mengah gile nak sampai atas... sebelum ni laju je aku panjat...
no wonder laa Dyan hari tu panjat asik stop jer... aku nyer stamina pun dah kurang dah...
sampai atas ramai orang dekat atas... ade laa dua tiga group yang dah start turun...
maklum laa orang naik nak tengok sunrise... aku naik matahari dah naik atas kepala dah..
kali ni naik 1 puncak jer then lepak makan2 jap...
baru turun... kat bawah tu laa baru pg tangkap udang galah...
udang galah kat broga hill? ramai yang tak tahu ni... tp bukan laaa...
udang galah yang kawan aku bawak dari Rompin... 1 polistrin dia bawak..
letak dalam kereta aku... balik tu aku masak lemak cili padi...
pergghh suka nyer aku dapat udang galah... tak pernah lagi makan udang galah...
thanks to him for bought me Udang Galah... dapat laa aku merasa...
hari2 makan udang galah nak kasi habiskan... kalau simpan lama2 kan tak fresh plak...
 nampak tak yang mamat tu dukung bende kuning tu? tu laa anjing yang mcm teady bear... comey sungguh..
 berhenti rehat sekejap... penat dah.. syok amik angin hari ni angin sepoi2 bahasa...
 hati2 turun bukit...
 sakit lutut turun bukit...
 yeah cover pewooottt....
 bestnyer angiiinnnn.... rasa tak nak turun je


 hasil tangkapan dari Broga Hills oppss dari Rompin...
 mak aih aku xleh tengok gambar nih... teringat2... sedapnyer makan udang...



nih masak dekat rumah Linda and Tuyek... jamu diorang sekali ... mm sedap..
and kesian kat tuyek dia tak tahu dia alergic udang galah...
besok mata bengkak gile terpaksa amik MC... hahaha

;;