Sunday, May 31, 2009

my cousin's wedding

Fatihah & Faizal
Venue: Kemaman
Date : 30/5/2009

Aku apply cuti laaa hari jumaat...actually balik petang...
tp xper laa aku dh malas nak g keje...xsabar nak balik kampung...
dah lama gak aku xblk kampung nih....
aku n family kakak aku kt KL..except mirah jer yang kena pg camping..kesian dia...
then kakak aku kt Kelantan...Malia n perus pun balik...
so seronok laa kitorg gathering kt kampung...

Then time balik kampung...si perus balik dulu...dia pecut kereta dia....160km/j
sampai kg aku 2 jam jer..gilosss ke minah nih...
kalah lelaki drive....aku keter aku memang xleh pecut selaju tuh...
even laju mane pun aku n kakak aku bwk...still 4 jam..pelik tul...

Biasalaa selain pg kenduri...aku pergi mandi pantai...
bestnyer ombak tenang...air jernih...sejernih air kt pantai redang..
cuma xde coral and nemo jer...hahaha....

Then besday kakak aku yang ke 38th....waah dah tua dah dia....
so kitorg celeb kt umah...ade org sponsor...perus n mak aku....
Rugi tul time besday aku..aku xblk kg...kalau tak mak aku wat kenduri kot...
hahahha....

Kitorang balik KL hari Ahad...maklum laa cuti sekolah...jalan jam yg amat....
then dekat genting sempah tuh jam lbh kurg 1 jam....dr 3 lane nak jadi 1 lane...diorg wat baiki jalan...ade ke wat time cuti sekolah....
Then sepanjang perjalanan pergi n balik...byk gak laaa accident...ade jugak yang kereta terbakar...ngeri aku..sib baik perjalanan kitorg selamat...

cuba teka sape aku jumpa..minah baju kuning nih...kema(x-hrsc) a.k.a bestfren fatihah
sama cantik sama padan...
pose
pengapit ker??

cantik sangat hantaran nih..
belakang semak pun leh pose
wooo sumbangan lagu untuk pengantin...suara power..abg ipar aku nih
with cousin n anak buah...
layan bdk2...

Tuesday, May 26, 2009

Please list down ur answer...YES or NO..

1. Are you using more and more of your income to pay your debts?
2. Do you make only the minimum payments due on your loans and credit cards each month?
3. Are you near, at, or over the credit limit on your credit cards?
4. Are you paying your bills with money intended for other things?
5. Are you borrowing money or using credit cards to pay for things you used to buy with cash?
6. Do you often pay your bills late?
7. Are you dipping into your savings to pay current bills?
8. Do you put off visits to the doctor or dentist because you can't afford them?
9. Has a collection agency called recently about overdue bills?
10. Are you working overtime or holding a second job to make ends meet?
11. If you or your spouse lost your job, would you be in financial trouble right away?
12. Do you worry about money a lot?

If you answered "no" to all questions on the Financial Fitness Checklist, you're the picture of financial health.


One or two "yes" answers, while not necessarily a sign of impending doom, can be a warning sign of potential problems. Before things get any worse, take time now to draw up a realistic budget (including a savings plan) or to revise your spending plan. Cut back on your use of credit cards, and watch closely for other signs of financial trouble.


Three to five "yes" answers could mean that you're heading for financial trouble. It's imperative that you get your spending under control right away. If you don't have a monthly budget, draw one up and follow it. Put away your credit cards and cut out all unnecessary spending until you can answer "no" to all the questions on the Financial Fitness Checklist.


If you answered "yes" to more than five of the questions on the Financial Fitness Checklist, you may already be in serious financial trouble. But don't despair. Financial counseling can start you on the road to financial recovery.

read more....

Monday, May 25, 2009

Broga Hill & Sg Tekala

captured by zizan...paparazzi....nice giler

Dated - 23/5/09
FYI Broga Hill nih dekat Semenyih
SgTekala...dekat Hulu Kelang kot...

Actually aku xsabar nak upload gambar2 broga hill...
tp kena cover line sikit laaa....
aku sejak akhir2 nih asyik berinternet jer...
kang sr aku tengok..dia report kt boss plak kang..

adeeehhh so nanti aku upload pics yaa...
alaaa kalau nak tgk pun...kat facebook aku berlambak2...
sila laa lawat facebook aku yerk....
memang best pergi broga hills...
or visit Jai's blog or elina's blog
gambar lebih kurang sama jer...hehehe

yang tambah best nyer...ade dua org paparazzi bwk camera besar dia...
ape lagi pose je laa manjang....
walau di bawah terik mentari....
abis muka aku burn...
ape tak nyer org pegi pagi...nak tgk sunrise...
orang lain dh turun kitorg baru nak naik...
tgk matahari terpacak ade laaa....wakakaka
tp ramai giler yg pg sana....memang wellknown gak laaa bukit nih..
cuma aku jer yg baru tahu..
Nih pic snap from my fon...

pose2...tak abis2...

paparazzi kejar kitorg sampai ke bukit...
turun plak...




nenek kebayan tak lepas2 tongkat sakti d

Then lepas penat mendaki...kitorang pegi berendam kat sg Tekala...
nih pun best....air banyak tak cam air terjun lain....
so berendam laaa hilangkan kejang2 otot...
tp sejuk giler air dia....
ggrrrrrrrr.....
balik tuh aku dah lentok2 kat belakang...kepenatan...
sayup2 jer dengar soara ell n diana bergosip...
joe pun kejap bersuara kejap senyap...sebab dia pun lentok gak...kakaka

Sunday, May 24, 2009

friday nite...went to bubbagump as mention previously....
haahaha....11 people joining dinner...
mmm most of us wearing pink...good2...even ade sikit2 pink kira ok laa tuh...
i know laki mesti segan nak pakai baju pink....hehehe
mmmm banyak jugak we olls makan....tp yg most i like is spagheti schrimp and bubbagump seafood with rice...alaa lupa laa nama menu...pnjg sgt...
nasi yg ade rasa seafood then ade cheese kt atas dia...tp very nice biler mkn panas2....

makan2 sampai xleh nk sumbat lagi coz muak....
ok laa tuh.... below the pics...sorry mutu gmbr tak berapa bagus....
and gmbr tak byk coz of mine battery is depleted...









Friday, May 22, 2009

weekend plan

tonite we will have dinner at bubbagump schrimp co@ d curve...
this is for bachelorette dinner for yan n syudex yang bakal menaiki pelamin xlama lagi...
so tonite theme is pink...we will see semua orang pakai pink or not....



Then tomorrow morning...i will follow elina's grup mendaki Broga Hills
dekat Nottingham....hehehe Semenyih laaa..
so wait for my update soon k...

Wednesday, May 20, 2009

fitness progress

u know who i met at the gym last nite...??
Stephen Rahman PGL tuh....mak aih ensem nyer...
aku dh noticed a few days dh mamat nih...gaya,style semua cm dia....
tp mata aku rabun xleh nak stare lebih2...
then semalam aku bertentang mata....terkejut gak aku tgk memang dia...
sampai lepas tuh dia asik toleh2 kat aku...mesti dia perasan...
"nih mesti peminat aku nih" ....weeeeee....
camner momentum fitness yang tak berapa femes sgt tp ramai celebrity dtg exercise kt sini....
yang aku prnh jumpa....
stephen rahman, nadia AF, serina chef wan & abg dia and ade lagi laa kot yg aku xprnh jumpa...

Then semalam aku sangat happy....ade sorg trainer nih....alaa yg hensem tuh...
dia tegur aku...dia ckp aku dah kurus...hooo yeaaaaa...
tapi aku tgk sama jer...berat pun xturun sangat...
cuma kadar lemak jer turun.... entah nak caya ker idok....
tp dia ckp cm siyes....suka nyer....

Tuesday, May 19, 2009

merapu time..

huhu....dah lama tak update...aper aku nak karang hari nih yerk...
aku actually sejak dua menjak nih agak bz laaa...
kejap wat support Tasek...kejap wat support KTNB...
tapi ok laaa....hopefully xde probs lagi...
aku cm suka jugak wat support nih sebenarnyer....
tp ikut user jugak...ade user tuh semua nak cepat...
since aku wat system utk production kan....kena laa fix cepat2...
kalau tak abis laa production tak jalan....
adeehhh...sib baik user aku satu ag tuh ok...flexible....

Mmmm kompeni aku nih bukan laa best sangat...
environment dia xlaa happening cm kt xybase dulu...
tp kenapa aku leh bertahan kat sini??
mmm may be sebab kat sini flexible kot...xde laaa kerah kan tenaga aku 24*7....
wat je keje ikut ofis hour...as long as keje leh siap...
tp may b aku wat support kot...
smlm laa paling lmbt aku blk 8.15 mlm..tuh pun aku dh tinggal berdua ngan boss aku jer dlm ofis...
and sepanjang keje sini..sekali jer aku dtg sabtu ...tuh pun sbb aku silap deploy...
biasalaa company production kan..kena cepat..menggagau aku cari kunci...
tapi aku lom dpt increment lagi nih....bulan depan baru appraisal...
sbb hari tuh aku join sebelum financial year company nih...
then time appraisal aku lom konpem ag...terpaksa laa tunggu 1 tahun lbh...

ok laa sharing time...
sekarang nih aku baru tukar moistorizer aku...
aku mengalami muka berminyak sangat2...
sebelum nih aku pakai loreal...berminyak gak...then ramai kwn aku ckp olay total effect tuh bagus...aku pun cuba laa try....
tp aku pakai skrg pun tambah berminyak....adeeehhh
tapi aku perasan..muka aku tambah berminyak lagi lepas aku join gym nih...
minyak leh wat goreng telur...
apekah product yang bersesuaian ngan kulit muka aku nih...????
aku pernah pakai nuriz kosmetik tuh....ok kejap muka aku...
tp xleh laa aku nak pakai selalu...sbb produk dia semua size kecik2...
nak pakai pun kena sikit2...leceeehhh.....pastu aku takut kalau xberterusan pakai muka jadi dull lagi teruk...tp memang betul pun...skrg sib baik dh ok sikit....

Wednesday, May 13, 2009

di tag lagi...by eyta

1) Kat umah basuh baju pakai sabun jenama apa?
Biasa aku basuh dobi kat umah kakak aku....hehehe tapi aku suka Daia...bau wangi tanpa bau hapak...

2) Pakai softener tak?
Jarang2....kalau pakai pun daia jugak....

3) Basuh pinggan?
aku suka axion....aku suka pakai span yang mahal sikit uth...ade gambar maid..lupa lak nama...sebab texture dia sgt kukuh...

4) Hand wash pula?
pakai sabun mandi jer....

5) Sabun mandi/shower foam?
aku pakai baby johnson & johnson....

6) Syampu?
Sekarang pakai sunsilk....sblm nih pakai elseve(betul ke ejaan ni) and rejoice...aku suka tukar2....

7) Ubat gigi pula bagaimana?
Colgate...jenis ape2 jer...aku try pakai fresh & white sblm nih rasa mulut aku xfresh....stain pun xhilang....

8) Berus giginya?
Colgate or Oral B....yang penting berus tuh xbesar sangat and bulu dia medium/soft....

9) Cuci lantai?
xde....pakai sabun debu jer...hahaha

10) Cuci mangkuk tandas?
pakai berus toilet jer....

11) Tisu Muka?
beli kat watson...jenama watson...

12) Tisu kat dapur tu?
xde...kain buruk cukup....or kain lap tangan...

Aaa... takde nak bagi tag nih kat sesiape kot,,, tapi ape kate aku tag gak meka2 nih,, sajek kan,, buli sikit..
siapa yang rajin nak jawab....

ok eyta xde hutang dah...

Door gift - Voucher KFC


weekend hari tuh aku nyer dak ofis ade yang kawen...
Budak cina laaa...so kitorang tak pegi sebab jauh...
tup tup dapat voucher KFC sorang satu....
waaa bagus betul door gift diorang...bagi voucher lagi....wakakka
So semalam dapat jer terus pegi melantak ayam KFC kat UM....
Thanks YONG

mmm nih sepatutnye aku update dari minggu lepas lagi....
disebabkan aku xde masa...dikesempatan ini baru aku mempunyai kesempatan untuk
mengupdate blogku....hehehe
baru nak update...tadi ade user call ade problem...
aku check ok jer system....menyampah aku....eeeeeeee

Lepas kecurian hari tuh..kitorg plan nak pasang kunci and selak pintu...
so kitorg mengerahkan askar HRSC untuk datang membantu...
iaitu En Faizal org kuat,Saiful si penyebuk,Tuyek askar tambahan....

Kiotg kat dapur sediakan food...hehee nak masak spagheti..tp aku pg Tesco semua
bahan dah yellek....so buat laaa sardin roll....ok gak....hehehe
Tapi susah gak nak pasang kunci....terpaksa laa bersambung dikemudian hari...

askar2 buat keje....
eh eh yan malu2 plak dok kt dapur..
aku pegang senduk jer...
rajin nyer ...bakal bini sape nih...
tgk saiful...tgk jer..

Monday, May 11, 2009

Wedding Emy & Firdaus

Wedding Emy & Firdaus
Sabtu, 9/5/09
Klebang,Melaka (sebelah lelaki)

aku pegi ngan Dyan n Ernie...
alaaa byk keje laa xsempat nak berceloteh...
enjoy the gambars....

aku ,sal n pengantin
HTC ko....


kepanasan....maklum laa umah pengantin tepi pantai...
ketot nyer aku....

banyak betul konvoi motor kat melaka nih...

Sunday, May 3, 2009

2/5/09 - rumah dirampok...

after pegi Morib...aku ajak abg janggut balik awal siket...coz im rushing to my frens wedding at Wangsa Maju...
aku berjaya laaa arrive within time 2.30pm....but unfortunately...
once i get into my room...bersepah semua barang...
aku xterpikir plak kecurian....aku cek bilik linda pun bersepah....
ALAMAK!!RUMAHKU DIRAMPOK!!!
huhuhu...i notice my houzmet Nurul still sleeping in her locked room laaa...
aku tanya laa dia rumah kena masuk org ker??baru dia perasan rumah kecurian....
cepat2 kitorg pg report polis...

missing thingy...
*2 laptops
*2 harddisk
*2 handpfone
*rm200++ duit tabung
*1 camera...

Adeh penat aku menabung...akunyer laptop plak dah laa laptop company....
then hard disk pun company nyer...luckily Sarjan jumpa beg buruk pencuri tuh tepi tangga....
dlm tuh ade hard disk aku n duit tabung linda yg dh pecah....
Aku buat research laa cmne pencuri tuh masuk....
aku rasa laaa dia tolak tingkap sliding kitorg yg berkunci tuh sampai terbukak...
dunno how...then dia pakai batang kayu...pancing kunci rumah Nurul yang dok kt atas kotak dlm bilik.....
so dia masuk pakai kunci laa..then no wonder laaa xde kesan....

yang aku pelik benda pelik yang aku jumpa....
-baju pink hapaq pencuri tuh tinggal atas tilam aku....
-seluar tight aku yang di ikat kat sudip..aku jumpa kt halaman...
-then tshirt aku...mula2 aku xnmpk tshirt kt balkoni...after sarjan tuh dtg baru aku perasan...adakah dia dtg pulangkan baju???takuuuuttt...scary....
-tapi hari nih aku notice...tshirt UM aku yang besar hilang...

rasa nyer dia kebas kot...tukar ngan tshirt dia...
aku dh jadi cm CSI plak....
then sorry sangat2 to EMILIA coz xdpt attend wedding....
huhuhu...aku settle kan kes nih dulu....

Then tomorrow(Ahad) aku g umah kakak aku,then kitorang pg shopping kt masjid jamek...
semua barang2 mak aku laa nih nak kena beli...memandangkan nak balik kampung hujung bulan nih....
dari pagi balik petang...then malam kuar lagi abg ipar aku nak banjer kt IOI.....so makan laaa kt Pizza Hut
sooooo tired....

jalan2 cari ayah....
one family...

hehehe...

;;