Sunday, June 9, 2013

Maternity leaves come to the end

Huhuhu my maternity leave come to the end..only this week je aku nak enjoy cuti sungguh2..

Next week dah start keje..baby pun dah start hantar nursery last week..nak tengok keadaan dia camne kan.. So bile aku start keje takdelaaa aku resah gelisah teringat kat baby hannah..
Yang aku runsingnye aku balik keje lewat..leh ke hubby aku ambil baby and jaga sementara aku sampai umah..kena brief betul2 kat hubby aku ni..
Omg sure sangat penatkan bile dah start keje..maka bermulaa laa kehidupan sebenar..cmne nk membahagikan masa.dh laa sampai umah dlm 7 or 7.30..tu kalau xde deployment..passtu nk main ngan anak lg..nak masak lagi..silap hr bulan makan kt kedai je..hahaha
Kalau aku ade deployment mau aku sampai umah dlm pukul 8-9pm..camne aku nak focus keje cmni.
Time ni laabrasa cm nak jadi cikgu or nak keje gomen..menyesal tak masuk gomen masa muda2 dulu..kenapalah aku rasa lack of confident nk masuk keje..rasa sebab maternity leave lama sgtnkot..3months ok..tp aku syukur maternity leave kitorang 3months..kalau 2 months mmg sakit gak..rushing sgt..dengan anak kecik lagi nak hntr pg nursery..
Oh one more thing im worried about my dotter...dah nak masuk 3months pun dia still payah tido malam..jadi mata anda la
aku nanti..hopefully by the time aku start keje dia dh ubah waktu tido dia..
Miss my sweetie..nanti tido awal ye..mama tido kamu tido laa sama..muuahhh



1 Comment:

  1. Hazrina Nasir said...
    Semoga dipermudahkan semuanya. Mula2 ada anak ni mmg mcm2 nk kena adjust. Lama2 expert la tu. Comel Hannah dah besar dah :D

Post a Comment