Monday, July 1, 2013

Lilypadz

Ni dia...lilypadz

Haaa sure orang tertanya2 apa tu lilypadz.. Meh aku nak review..
Milky aku ni jenis heavy flow..so pakai ape2 pun tetap bocor..
Washable b* pad pun dah pakai..still kebasahan sampai tembus..then kena rajin cuci..after cuci tak tahu pair dia campak mana..end up kena beli baru..so kat situ dah cost dah..
Pakai yg pakai buang pun sama..tapi tak berapa suka sagat sebab dia bergulung..so nanti gatal2..bile dia bergulung still bocor sebab kedudukan lari..hahaha kaum adam baca sure tertanya2 ni..ape yg aku merapu..ni segmen mak mak je yek..so mak mak paham laaa..
Then aku google ape solution terbaik..banyak yg suggest beli medela milk collector..sebab bile milkmleaking masuk dalam shell dia..can wear under bra..ade org cakap leh guna balik susu terkumpul tu..tp bg aku not adviceble laa utk yg pakai lama..dah tercemar..kalau aku pakaini pg ofis konpem nampak sgt obvious shape dia lain..hahaha so xmo laa..
So google lagi jumpa laa brand lilypadz..dia silicone b* pad...so dia melekat elok je kat kulit..and memang tak akan bocor..pakai pg ofis pun orang xperasan..macam xperasan pun pakai b pad..terletak elok je..even malam pun boleh pakai..lekatkan je kt b*..so takde leaking lagi..
Memang harga dia agak pricey..tapi worth the money..sebab leh pakai lama..nak basuh pun sekejap sgt dah kering..ade 1 pair pun dah cukup sebab dia senang kering..after basuh keringkan kejap terus pakai..kalau nak kira cost beli washable or b pad pakai buang..rasa lg berbaloi dgn lilypadz..cuma bile kira one time payment tu yg mahal..
Jenuh dok cari kat mana jual..last2 aku pg onebabyworld dekat jalan permata..ade less kat sana..so oklah sikit tgk rega dia..

0 Comments:

Post a Comment