Saturday, February 11, 2012

mission mencari kain langsir

cari langsir pulak dah.. aku memang tak reti nak memilih.. memang takde taste.. 
so aku drag laa Malia sekali untuk menjadi penasihat aku... dia pandai sikit pilih and mengconfident kan aku.. cam aku ni memang senang je nak cakap 'YE/OK'.. hahha senang kan shopping dengan aku..before that aku kena fetch malia and cla dekat shah alam.. mujur dua2 dok berdekatan jer.. hahaha selang beberapa blok jer..

ok kat shah alam tu memang ade jakel jugak.. tapi aku nak kena g KL gak nak tempah baju nikah..aku biasa tempah dekat Cambell,jalan TAR.. ade satu kakak ni memang harga berpatutan and hasil memuaskan hati.. kat KL ni susah dah nak tempah jahit baju chiffon+lining rm140.. aku kalau beli kain mahal2 sikit memang aku suka tempah kat situ..baru puas hati..

ok back to our story.. dekat shah alam tu ade Gulati's baru bukak.. so sale gempak2 gak laa..singgah laa kejap nak usha..langsir takde kt sini..lom sampai lagi.. leh plak aku terjumpa manager gulati's kota damansara (tempat aku beli kain nikah).. dia ingat muka aku pulak tu.. hahaha dia ditugaskan memantau staff baru kat situ.. boleh sembang2 lagi macam lama kenal.. tapi kedekut tak nak pun kasi extra diskaun ..so sini aku beli laa baju uniform untuk family aku time nikah nanti.. 5 pasang -rm100..ok tak? sebenarnyer takde niat nak beli.. sekali jumpa harga murah beli je laa..

                                        
sebelum mencari kite isi perut dulu dekat Fend ikan bakar.. tengah pilih ikan bakar mane nak..makan ikan jer nasi tak.. :)

dah sampai KL ingat nak g jakel KL.. sekali hujan la pulak..last2 back to shah alam.. pegi jakel shah alam jer.memang banyak pilihan.. tapiiii... harga pun mahal jugak.. aku memang cari within budget jer untuk seluruh rumah..maklum laa rumah banyak tingkap..broke laa aku kalau beli mahal2..ade yang berkenan tapi kain pulak tak cukup..last2 si Melly yakin kan aku kite mix n match.. pintu letak kain lain..aku ok kan ajer..hahaha so beli terus dengan pengikat macam cucuk sanggul tu..pun yang simple and plane.. ok laa kan..

 
siap snap dulu tengok dalam foto nampak naik ke tak?
muka orang tengah pening kepala.. 

aku tanya gak harga upah berapa.. rm5.50/feet.. hemm per feet mahal jugak..tak jadi laa, upah kat kampung je laa.. or anyone have any suggested tailor yang kira keping?hari tu kamdar kuantan kira keping.. huhu

                                                    
on the way nak turun tu.. tersangkut pulak kat tangga.. jumpa pulak kain yang berkenan.. beli lagi.. haish.. kalau masuk jakel ni memang kena cekalkan hati sikit.. hahaha kalau tak cam aku laa jadinyer..pada mulanyer si Malia je yang nak kain ni.. tup tup aku terjoinn skali..hahaha


 masing2 dengan paper bag.. muka senyum lebar plak tu.. hahahhaa duit pun banyak jer kuar.. so settle laa keje shopping kawen untuk hari ni..


si cla pun hajatnyer nak teman and berjalan2 jer.. sekali dia pun join sama beli batang kayu moden untuk sangkut langsir tu..hahaha drpd rm12++/ft jadi rm7++.. terror gak dia nego..siap2 jual mahal sikit.. last2 manager kasi..hahaha


** btw maaf yer cik Malia.. i dah curi gambar you before u update blog.. wakakaka gelak jahat..

1 Comment:

  1. marlia said...
    oitt.. curik!! hehehee... xper, i pun bz sekarang... x sempat nak update blog!!

Post a Comment