Tuesday, May 3, 2011

jalan2 cari makan at Kemaman

biasa kalau balik kampung tak jalan2 cari makan memang tak sah...
paling kurang.. aku cari nasi lemak cinonet untuk breakfast.. harga 90sen...
ade lagi nasi lemak tak sampai rm1... tp memang kecik laa.. kena makan 2.. hahhaa
isi ikan bilis or isi ikan tongkol.. orang terengganu cakap ikan aye...
even aku balik kampung sorang2 pun.. sempat lagi mencari makan...
mak aku laa jadi teman..
petang pegi pantai... tu aktiviti wajib kalau balik kampung.. nak pergi Pantai Telok Kalong.. kena drive dalam 5 minit-10minit dari rumah aku... and kat pantai ni ade jual sata... ni gerai baru... sambil pekena ngan air jagung...
dan disapa oleh angin laut..
 aku pun teringin nak makan sotong celup tepung.. plan nak pegi pantai kemasik.. tapi terlajak ke Kuala Kemaman... so makan kat sini je laa...
and gambar atas ni NASI AIR yang aku cari selama nih... payah nak cari wooo...
akhirnyer kedatangan aku di kuala kemaman ni ade lak rezeki aku...
korag cuba laa... sedap tau... bukan nasi sup yerk.. nasi sup lain pulak... nanti i story pasal nasi sup plak..
 ni pulak ikan celup tepung... tapi aku lagi suka kat pantai kemasik kot... yang ni rasa kunyit sangat...
and yang dekat telok ketapang kat KT pun best...
 ni mesti korang jarang jumpa.. ini laa PAIS... sekor ikan kecik yang dibungkus pakai daun pisang..
then dia kukus...aku lagi suka pais dari otak2...and sambal merah tu sama mcm sambal otak2.. tapi time aku makan hari tu ikan dia dah potong separuh...
save cost kot.. gambar atas ni cari kat google yerk bukan dari camera aku..
ni pulak sotong celup tepung... sikit jer dalam pinggan rm6.50...
aku makan kat telok ketapang hari tu rm5 tapi banyak giler... puas hati laaa...
tapi memang betul pun orang cakap kemaman food dia mahal2...
aku org kemaman pun akui sendiri.. price dia standard KL jer... banyak dah kawan aku dari KL terkejut ngan harga food kat Kemaman... diorang ingat lagi murah.. rupanyer lagi mahal.. 
haa gambar atas ni.. ni laa NASI SUP... sempat lagi sebelum aku balik KL..
aku bawak mak aku lunch kat sini.. makan bawah pokok yang redup.. memang besar pokok tu...
and lokasi nyer tepi pantai... Pantai Telaga Simpul..
memang santai laa makan kat sini.. aku makan awal sikit coz takut terserempak ngan engineer2 dari KSB nak singgah lunch... kat sini memang port diorang laaa... so better hurry... nanti aku plak tersipu2 ngan mak aku..
orang lain pakai overall keje.. nampak sgt aku org luar.. kikiki
ooo lupa satu lagi.. on the way balik KL.. sempat aku makan gulai ikan paten dekat R&R Temerloh.. kawan aku laa suh aku tunggu.. ajak aku makan ikan paten..
aku sbnrnyer tak pernah makan ikan paten... this is my first time...
tp rasa dia ok laaa... cuma tempoyak dia kurang sikit.. patut letak lagi kaw.. baru sedap..

ok laa itu saja yang nak disharing... banyak lagi sebenarnyer... tapi takkan keje aku nak makan je kan.. gemuk laa aku... ni aktiviti aku selama 3 hari kat kampung... kali ni tak singgah Hai Peng...
by the way gambar dari phone aku gambar sata je.. yang lain gambar ihsan dari cik Google.. 
sorry tak sempat nak snap...

1 Comment:

  1. bp said...
    SALAM TUAN PUNYA BLOG ,LAWA BLOG AWAK,TUMPANG LINK SIKIT
    Watching online movie free  hbo,spot ,cinemax,max hd.,Tnt movie,nasional geopgrafi.,espn.,spot megamix ,star movie ,disney channel,history channel ,animal planet , al jazeerz,patagon channel ,axn channel,max hd,bloomberg tv,tvu music,hbo plus,cartoon network,nicktoon,nickoledoan discovery channel and more channel free CLICK >> LINK WATCHING
    NAK DENGAR RADIO,ada thr,manisfm,erafm,hotfm,sinarfm,hotfm,klfm,muzikfm dan palbagai lagi  MALAYSIA ONLINE FULL LIST RADIO VISIT LINK >>> TO LISTEN
    TO WATCHING TV3,TV2,TV1,TVi,JAKIM TV ,MOB TV ,1HUJAU TV CLICK CLICK >>LINK TO WATCHING
    Listen Indonesia radio online CLICK >> LISTEN

Post a Comment