Monday, October 31, 2011

Daiso - kedai RM5

aku nak share something yang interesting ni.. tapi takde laa interesting sangat.. haha
weekend hari tu aku,asya and kema (all are my BFF during x-smsd) keluar laa pegi the Curve...
nak cari kasut bola untuk husband kema as a besday present katanye..
jalan2 masuk laa kedai Daiso yang dikenali sebagai kedai RM5..
asya ni dah 5 tahun study kat jepun.. skrg balik bercuti and transit laa 2 minggu kat umah aku sementara fly balik..
so dia cakap laa daiso kat jepun glamer gak laa.. kalau kat jepun harga dia bila convert RM diorg jual rm4.. tapi kat malaysia diorg jual rm5.. kira ok lah tu beza rm1..
barang2 dalam ni memang interesting laa.semua benda ade..cuma kena pandai pilih laa.. ade yang berbaloi dengan rm5.. ade yang agak priceey dengan rm5.. so pilih laa benda yang besar2 sikit baru nampak berbaloi2..

then asya dah perkenalkan aku 1 batang mop nih very good and cheap.. then kena beli 1 peket wet tisu tapi special untuk lantai laa.. and kat daiso ni ade macam2 jenis tisu,tisu kering ade,tisu basah ade.. specialised utk kitchen ade,untuk perabot ade untuk lantai ade..bla bla.. pilih la sendiri..
then just pasang je wet tisu ni dekat penyapu.. memang dah ade tempat nak selit.. then terus mop..semua habuk2 halus lekat laa kat tisu tu..
then dah siap guna terus je buang tisu tu.. senang kan?
dah laa kepala dia leh pusing2... boleh mop kat celah2 yang sempit.. kalau wet tisu dah habis.. datang je sini beli refill dia..
cost dia only rm10... 
1 batang mop -rm5
1 paket wet tisu(30 pieces) - rm5
hehe excited plak aku nih..

ni laaa batang mop dia...macam2 color ade pilih je mane suka...
ini lah wet tissue tu.. ade tulisan jepun and tulisan english.. macam2 jenis ade mengikut kesesuaian nsk guna untuk ape..
cara nak pakai mop ni.. amik wet tissue tu just selit je dekat tempat selit tuh... then ready for mop... tak payah nak tunduk2 sebab mop ni fleksible je... leh selit2 nk mop kat celah2...


hasilnye,, banyak habuk2 halus lekat... hehehe i like laaa... umah kecik sesuai laa kot.. umah besar kena laa banyak guna wet tissue...

0 Comments:

Post a Comment