Tuesday, October 25, 2011

Le Pliage

hah!! lama tak update....

aku nak cerita hasil jualan barang2 collection aku dekat mudah.my...
dah terjual dah 2 barang... 1 beg MNG satu bag Longchamp Le Pliage..

actually hari tu aku ade cakap aku nak pesan beg Longchamp kat kawan aku yang pegi training kat Holland..
and aku dah dapat dah... and aku sangat suka.. cuma aku baru tahu beg Longchamp ni ade jenis2 dia... so aku tak state dekat kawan aku ni aku nak jenis ape... sorry beb not your fault..
yang aku suka tu Longchamp Plenetes.. tapi aku dapat Longchamp Le Pliage 
aku ingat semua jenis sama..hahaha lepas dah dapat yang original baru aku tahu beza mane yang original and tak original... and ternyata aku punya memang original and kualiti sangat bagus... thanks yanti 
but i decide to let go sebab aku ade longchamp color yang sama cuma tak original je...
kalau tengok dari jauh memang tak banyak beza...
Tapi aku markup laa sikit so dapat laa untung balik...hehehe
kalau nak tahu dekat mana beza original and tak tengok bawah ni...

= How to authenticate LONGCHAMP bag =
1) Serial no. (AA, AE or AB) at white tag inside and yellow & white s/n at plastic cover bag are the same.
2) AA – Made in France, AE – Made in China, AB – Made in Tunisia
3) Zip are made by YKK. Can be silver plate, gold plate or blue (depend on which modelle)
4) Zip buckle is Longchamp 1948 with horse logo.
5) Zip shown “45” for size S and M, shown 5NO for size L and XL
6) Material “Vinyl” are more thicker & smoother than Fake one.
7) Flap and strap are made from genuine leather and the leather smooth, not rough & hairy

0 Comments:

Post a Comment