Sunday, January 1, 2012

berjalan di akhir tahun

haa hari tu sebelum balik KL.. kitorang pergi laa Kuantan n Rompin.. shahrul ade kerja dekat rompin kejap yang perlu disettlekan.. so singgah laa Kuantan makan ikan bakar dekat Tanjung Lumpur..pergh memang tanjung lumpur ni femes ikan bakar dia.. banyak giler kedai ikan bakar.. so polih la sendiri..bergemerlapan kedai2 diorang ni.. ikan bakar petai femes kat sini.
so we decided nak makan dekat Restoran ANA ikan bakar petai.. banyak betul cawangan dia dekat tanjung lumpur ni.. 
 haa pilih aje laa ikan ape nak makan.. semua fresh2.. harga semua dah disenaraikan ikut 100 gram.. price ok laa not too cheap no too expensive.. then pilih nak masak ape.. ikut selera masing2.. so kalau datang kuantan tu sila laa ke tanjung lumpur untuk makan ikan bakar..
 hah ni dia bandar rompin di landa garuda... hahaha tipu je nih pekan lama nih..pekan dia ade lagi satu tapi pekan kecik je la.. china town zaman bile laa nih? zaman perang dunia kedua kot..
 ini dia pantai rompin.. lepak minum air kejap dekat kedai ni.. the one an only kedai makan tepi pantai... sini pantai dia landai jer.. so kalau nak mandi lebih selamat compared to pantai belah terengganu.. tapi tak secantik pantai terengganu laa.. :) hemm then lepak kat KFC jap sementara tunggu shahrul settlekan kerja dia dekat sekolah...


ok habis cerita pasal kuantan and rompin.. cerita pasal KL plak sebab dah sampai KL kan.. so as usual aku dating dekat low yatt laaa.. memandangkan dia nak survey barang komputer..dating sambil bekerja.. aku lak try survey tablet made in china untuk Ninie. untuk anak dia guna main game.. so kalau pecah takde laa sedih sangat.. baru2 ni dia main iphone ayah dia.. sekali jatuh dah berderai.. manja sungguh iphone ni..BB aku dah jatuh berapa kali still ok.. lasak jugak BB kan?
oh tapi hasil pencarian aku tak berjaya.. banyak yang rm500 baru ok sket.. paling murah aku jumpa rm299 tapi screen dia sangat tak sensitive..kalau aku jadi budak pun aku tak nak main tab tu.. hahaha

 ok dah survey meh duduk santai jap sementara dia study list ape yang perlu dibeli..

 ok dah berjaya beli.. sekarang pikul balik umah (macam mat bangla plak.. dia cakap sendiri) sebab kitorang naik train je ke lowyatt.. malam ni kan new year banyak jalan tutup.. so better naik tren utk elakkan jammed.. so aku memang sangat lama dah tak naik tren.. tak tahu plak tiket dah pakai token..

then malam tu we decided pergi the curve je.. sebab kalau nak keluar pun takut jammed malam new year ni.. lagi pun umah aku dekat the curve.. kalau balik salah timing ntah pukul berapa boleh sampai umah.. so park kereta tepi jalan .. jalan kaki jer... kat curve tahun ni xde konsert tapi ade screen besar tunjuk konsert dari mana ntah... banyak lagu cina je.. banyak betul org berniaga malam ni.. macam2 toys ade... angry bird pun ade..
sape nak bawak anak2 jalan pegi tgk bunga api.. the curve if better place kot berbanding KLCC or bukit bintang.. tapi jalan dekat tengah2 antara curve and ikea lagi pun cerah sikit..kalau dalam curve street banyak clubbing jer.. lagi pun kalau dok dalam curve tu silp hari bulan x nampak  bunga api.. sebab terlindung dengan bangunan..
aku hari tu pun tengok dalam building jer sebab tak sempat cari jalan keluar after tengok movie.. tapi ok gak laa tengok dr dalam cineleisure.. clear je nampak..

1 Comment:

  1. Heartilyina said...
    buat simple2 je peng. asalkan cukup syarat. lps kawin lg byk nk pakai duit. ada byk masa lg boleh la buat persediaan sndiri sket2. boleh jimat byk.

Post a Comment