Thursday, November 19, 2009

idaman ku selalu

cun tak kasut nih... korang rasa color dia ok tak??

lambatnyer gaji masuk..
aku sedang berangan angan nak beli another crocs...
cyprus bronze... dr dulu lagi nak beli tapi dh lama sgt simpan angan dh jadi xminat...
tp baru nih tengok kak ken pakai cyprus..terus aku melonjak2 nak beli gak...
dah laa kasut sandal ofis aku skrg nih dh almost putus...
kasut tuh pemberian dari ell..time aku g umah dia ade 1 kasut jiran dia kasi..
kasut tuh nampak elok lagi..tp semua family ell nih xmuat sebab size 4..
kebetulan plak aku dtg sana dn memang size kaki aku 4...so dia kasi kat aku...rezeki la kan..
n sampai sekarang kasut tuh dh jadi kasut favorite aku..sebab tinggi but comfort..

so sekarang aku nk cari 1 kasut yg comfort tinggi n sesuwey ke pejabat..
tp xtahu nape..aku suka sgt crocs skrg..this one may be the last pasnih nk stop dh...
sebab kalau dpt crocs xtahu laa bile kasut tuh nk rosak lg..sbb memang dia tahan lama..
kotor leh cuci...hehehe even xcantik sgt but i like..
so aku dh ade 2 crocs skrg..olivia and malindi..tp semua nye aku xbeli dekat butik laa...
aku nih kan category cheapskate... lantak laa org nk ckp ape...yg penting aku beli yg imitation grade bagus sikit laa..
bukan org tahu aku pakai ori ke tak... coz skrg nih dh berlambak2 ngan crocs..
pegi mane2 je ade org jual crocs tepi jalan..dh xnmpk value dh kt crocs tuh..
pasnih semua butik crocs dh tutup kedai...

mmm sekarang aku pikir plak pasal financial aku...
hari tuh aku ade tanya soklan kt kawan aku..
"eh nape ek..gaji dh besar..tp duit xpernah cukup..nak kata aku mewah xde laa sgt..
atau aku kena ubah lifestyle aku...kurang kan keluar berjalan2 n shopping.."
dia pun jawab..
"ko pernah bayar zakat tak??"
aku jawab "xpernah..." even dia bergurau..tp aku pikir betul gak tuh..
mmmm mungkin sebab tuh kot...so pasnih aku cuba laa bersedekah kat org...
insyallah.. nih aku tanam niat..
tp xde laa semua yg dtg kt aku,semua aku nk kasi..kt KL nih rmai sgt...rasa betul2 dia memerlukan..
insyallah aku akan hulur..amiinnn

oh lupa nk citer..td masa aku nk g solat.. aku terserempak ngan ofismet aku..
dia tanya ngan suspend nyer...
"eh i nak tanya u laa...dah lama i nak tanya..macamana u jaga gigi u yerk??"
"haaa kenapa?" terkejut aku...
"nampak putih laaaa..u ade pakai ape2 ke?"
"ooo..hehhe i gosok mcm biasa jer..kadang2 i floss gigi"
"u pakai ubat gigi ape yerk"
"COLGATE" wah xpasal2 aku dah promote colgate.. hahahha

pakai laa colgate total...

tp terkejut gak aku..skrg nih aku runsing sebenarnyer aku nmpk gigi aku dh xseputih dulu..
skrg byk minum nescafe..gigi pun dh lekat stain...huhuhuhu
tapi ade jugak lagi org rasa gigi aku still putih...

7 Comments:

  1. Qis said...
    gigi mu mmg putih la peng!
    jelles i.
    dah pakai colgate pon x sama :P
    LynnDa @ PeNg said...
    haah.. yeke kidz...tq2..
    tp aku rasa dia ikut tulang kot...
    atau may be sebab kulit aku gelap...
    so nmpk laa gigi aku contra sikit...
    so nasihat kalau nk nmpk gigi putih..
    cuba laa berjemur..gelap kan kulit..
    pasti nmpk gigi tuh putih berseri... hahahha
    ~ miss femme fabulosity ~ said...
    hahaha.. aku suke jwpn ko peng :)

    nnt aku try sun-bathing, tgk putih ke x gigi aku nie.. aku nye pon nak kena g whitening sbb dah bukak braces..

    scaling mmg aku ngilu ah huhu..
    echoesdesign said...
    crocs memang tahan lama...TAPI....



    Tapak dia cepat haus....n standby la kalo jalan tempat licin...akoo dah brape kali nk jatuh at public places....


    anyway...no offense, u can't call urself a TRUE crocs fan.....imitation is still an imitation....its not about the value....its about the pride 1 carries...besides, u will value the thing more for all the hardship u been thru just to buy that item....if u can get that item cheap...although it is a good grade imitation....u won't appreciate it as u appreciate the original items....i buy imitations...if the price is insanely high like a RM10k++ Tag Heuer watch.....which is way beyond your price range, but if its a couple hundreds, why not save some moolah.....again, as i said, no offense....:D
    LynnDa @ PeNg said...
    hahaha...yerlaaa org tuh dpt crocs dr oversea trus...
    memang aku bkn crocs fan pun...hahha
    aku nih IMITATION crocs fan... hahahha
    saje je aku beli crocs sbb tahan lama..
    weh selama aku pakai aku xpernah tergelincir pun...
    aku rasa faktor gravity mempengaruhi laaa... hahhaha inersia lebih tiggi..
    :p
    aien said...
    Dokter gigi ckp, gigi yg sangaattt putih kdg2 x cukup kalsium. Yg penting bersih dan xde caviti, haha...
    LynnDa @ PeNg said...
    yup aku agree tuh aku pernah dengar..
    masa aku kecik aku selalu ckp gigi aku aku kuning...
    dia ckp gigi kuning laaa sehat...
    hahahaha...
    aku terus percaya...

Post a Comment