Monday, November 30, 2009

Edisi Balik Kampung

aku malas nak story... baca je laa kt caption gmbr nih yerk...

nih masa tengah beratur nak beli air kopi haipeng...
penuh sgt kedai.terpaksa laa tunggu kat celah2 jer...
ramainyer orang makan2 kt Haipeng nih...
tapi korang percaya tak...yang mkn kt sini nih kebanyakan org luar...
orang kemaman boleh bilang ngan jari jer... xtahu nape..aku pun belajar mkn kt sini since umur 23 tahun...aku bwk sepupu sepapat aku pun diorg ckp xpernah mkn kt sini...
nih salah seorang...umur 26 tahun baru nk dtg Hai Peng nih..tuh pun beli tapau jer sbb ramai sgt orang...korang tgk muka dia ade iras nur kasih tak??
diorang takut sebab kedai cina kot...
lihat laa pekerja dia ramai melayu...tokei dia cina...makanan dia simple2 jer...
tp xtahu nape orang ramai suka...kt kemaman nih xde kedai mamak tau..
yang femes kat kemaman adalah Kopitiam...
sebab orang kemaman ramai cina gak kot...
Nih laaa ape yang aku beli... tapau jer..cm starbuck plak..
u olls tahu ais xde..sebab semua kilang ais dekat terengganu kena shut down sbb taun...
so terpaksa laa minum coffe panas...aku lagi suka kopi ais...kat Hai Peng nih glamer dgn kopi
dia and roti bun dia..best.. roti bun aku nak beli dh abis..huhuhu
sempat posing tuh..sama hijau ngan background blkg..
suap2..manja nyer..
pengantin nak ape tuh...
eh2 dua2 pengantin xdok diam..sorang mintak kasut..sorang mintak tisu..hahahha
sempoi..
aku suka baju pengantin nih...kena dgn dia..combination yg cantik...
Congratulations Azlinda and Midi...tinggal laaa aku sorang yg single kt kg aku...
sementara tunggu nak berarak..
korang pernah tgk labu cmnih....berkerutuk...
mak aku yang tanam nih...hahahha

5 Comments:

  1. ~ miss femme fabulosity ~ said...
    peng kena mandi bunga la lepas nie. tinggal satu je kuntum bunga ;D nnt jadi mak kuntum lak!

    eh, labu tue mcm kena rasuk. hm.. mcm labu beracun ala2 snow white lah! hahaha!! atau labu tu mmg rosak kena bakteria? ko mkn ke?
    LynnDa @ PeNg said...
    hahaha... mak aku xletak racun pun kt tanaman dia...
    aku xmakan laaa.. kasi org jer...
    besar plak tuh...
    may b labu utk cinderella dia...
    sbb tuh pelik...aku lah tuh..
    metalrizca said...
    hai peng tu kat mana pulak??

    labu tu besar ke??
    aiNz said...
    kedai haipeng?ingat ko punya kedai tadi.. :P best ke linda.. nak gak g try.. tunggu aku sampai kemaman nasik minyak nanti la..
    LynnDa @ PeNg said...
    ntah aku xde laa reti sangat menilai kopi... org suke aku cuba laa suke..
    tapi kalau org suke minum kopi..dia tahu laaa sini kopi sedap..
    tp aku suke roti bun dia..best..
    dtg kemaman nnt singgah laa..dia just bukak office hour je tau..
    pelik tapi benar..hahhaa

Post a Comment