Wednesday, July 7, 2010

Mini lappy

I’m thinking to have mini lappy laaa…

Even I keje dlam bidang IT… but I never have my own lappy…

Hahaha lappy ofis je guna.. pakai je laaa org dah kasi..

Dolu2 aku memang nak beli lappy yang biasa…

tp bile org Tanya aku nak pakai buat ape?

So aku cakap laa untuk “surfing2 jer… wat document ke..”

So they “said pakai lappy kecik pun dah cukup…”

Mmmm bile pikir2 betul gak tuh…

Anak buah aku semua pakai lappy kecik.. best jer tgk diorg nak angkut sana sini…

Easy to carry.. masuk dlm handbag jer… uissh pasnih handbag aku asik putus tali je laa kalau lappy masuk handbag.. hahaha

The price pun affordable cm beli handfon jer…

Charger pun very small…

The problem is..which one lappy yg i nak nih,..... 3 brands already short-listed. The specs almost the same. Just the design a bit different.


Dell Inspiron Mini 10, this one got a few color to choose. Pink,Purple, black,white,green,light blue,red.

tapi dia nyer bontot tu terlebih... cam nampk slet sikit kat situ..nampak debab sikit..


toshiba pun not bad nih NB300... tapi price tak tahu berapa... anak buah aku ckp ade NB305 yang tuh dalam rm1499... jauh beza tuh for the same spec... tak mau laa..
smart gak kan...
last but not least, HP mini nih... smart gak.. anak buah aku pakai yang color merah tuu..
so of course laa takleh amik merah...so nih yg terimagine kt kepala otak aku color hitam or biru...
tp aku nak try survey toshiba dulu laa...

3 Comments:

  1. This is .... said...
    aku pun tak pernah ada laptop sendiri.. guna company punya aje.. ni company bagi tukar laptop baru, so, memang takde cadangan nak beli laptop lain.. tapi, bila mu timbulkan issue kat sini, waaa.. hatiku terasa jugak nak laptop yang comel.. utk blogging maybe!.. hehe..
    ~ miss femme fabulosity ~ said...
    Aku pun x pernah ade own lappy :( huhuhu.. tp opis dah kasik lappy brand new.. so gune je la sampai la aku tukau keje lain (itu pun kalau)

    Hehehe.. xmo membazir. Lgpn penggunaan sendiri bukan la sampai aku ade side income..mcm buat project sendiri ke software sendiri ke..

    Paling koman pun utk main Cafe World :D Ngee.. sbb pakai hphone pon leh FB :D

    Beli peng jangan tak beli !! :D
    echoesdesign said...
    carik smartphone sudayy..jgn kata surfing..organizer pun ade...pop n exchange email pun leh setup....hahahahahaha.....dulu masa zaman akoo secretary, sume benda simpan dlm phone jerk, meeting minutes, recce notes, even nk present design pun akoo pakai phone jerk...android rulezz!!

Post a Comment