Monday, July 12, 2010

another gadget - netbook

black color cantik tak?

Akhirnyer aku memiliki sebuah netbook..

Aku biasala kalau dah nekad nak kan sesuatu.. memang hari2 tido termimpi2..

Kalau kat ofis tuh selagi tak dapat selagi tuh aku dok surfing cari pasal netbooks, buat comparisons design,price..

After comparison semua brand,I decided to choose HP mini… I dah tengok Toshiba NB300, price sama but the keyboard is old style..tak mau laaa…and NB305 the keyboard more better gold color lagi but the screen look simple nothing extraordinary..and more pricey..

Kalau dell plak nampak gemok tak smart…

I choose HP coz design dia agak smart, screen dia pun cantik..keyboard pun ok…

Spec dia semua sama laaa…

Hari khamis aku dah pegi the curve survey kat All IT Hypermarket kt Ikano.. mmm freegive ade.. but HP mini only got blue,red,silver color… mmm I don’t like laaa… sebab nampak mcm biasa jer… I want black color with corak abstract kat skin dia…. Very smart…

Then Jumaat after working hour aku menuju ke Digital Mall,PJ, this is my first time being there… sampai sesat barat dah aku nih… padahal mlam tuh aku nak kuar dinner ngan Yan,Nini and Linda kat kampung Baru. tapi its ok aku nak puaskan hati aku dulu..

Akhir nye jumpa jugak tempatnyer… so aku jalan2 meronda dalam building tu sorang2.. nak tanya2 kat booth2 yang jual pc aku tak suke..sebab takut kena tipu..

then aku masuklaa kedai HP..distributor ke ape ntah.. tapi semua laptop HP je kt situ.. price pun more cheaper RM1279 compare ngan biasa RM1299..

Then I got a box of accessories + pouch+ 3 years waranty…ok what… kat luar puas bodek baru dapat…

Dalam box tuh ade cooler fan,keypad rubber (alas), mouse,mouse pad, cleaning kit, usb port,headfon with mic..

It just the pouch im not satisfy coz very simple pouch…I nak yang color full… kena beli sendiri laaa nampak nyer…


nih kotak mini HP...
nih kotak acessories yg aku dapat..

2 Comments:

  1. Qis said...
    wahhh, aritu masa pc fair pon hampir membeli!!! same one!!! HP is the best amongst all, kan peng ;)
    LynnDa @ PeNg said...
    a ah i agree...
    naper tak beli jerk kidz..

Post a Comment