Wednesday, December 2, 2009

Year End Sale

raya xmas dah dkat..so sekarang banyak laa kedai2 ngah wat Year End Sale..
tp even end year sale pun bln 12 nih financial aku agak teruk...
nak balik kampung lagi...2 kali balik kampung...
time raya haji ari uth..and time cousin aku kawen skali ag..18/12/09
aduuhhh...bkn setakat balik kampung...kenduri kawen pun berderet2 nak kena attend..
walimatuluruskan... kena laa datang..lagi pun kawan2 rapat semua...
so xkan nak pg ngan tangan kosong...

kena laa beli hadiah...aduusss..koyak gak poket nih...
xper laaaa nih hari bahagia diorang... next time hari aku plak... tp xtahu biler..
time tuh masing2 dh bergaji besar semua..so leh laa paw lebih2 sikit... yerk semua..

dlm dok2 meronda2 kat OU tuh..sempat laa aku menjenguk kat kedai jam nih...
banyak tol offer..nih jalan sorang2 nih layan blues.. ade laaa aku terpaut kat 1 utas jam tangan nih..
bukan LOLEX (cm iklan kat hotfm..) jam CASIO..xkesah laa brand dia dh kurang menjadi sebutan sekarang..
yang penting cantik... tp brand CASIO nih evergreen ape...dr dulu sampai skrg masuh utuh..
design baru pun byk jer keluar...dulu CASIO nih famous ngan jam Baby-G yg lampu lip-lap2 tuh..tapi kalau pegi kat kedai jam..banyak design Casio yang fresh...cantik sangat...
nih laaa jam baru aku... ok tak..?? Actually got 2 colors. another one is light blue..


aku terpikat sebab dia ade hari,haribulan,and 24hours...
memang aku nak lama dh jam nih... aku pernah pilih 1 jam untuk awek pinkie..
lebih kurang macam nih laa..tp dia jenama TITUS...mahal sangat titus..tak termampu..
bile aku nmpk je jam nih terus jatuh cinta..padahal selama nih CASIO xde pun dlm anganku..
aku asyik laa usha TITUS...
harga dia xyah laa tahu...teka je laa..yg penting xsemahal TITUS laaa...
kalau orang yang kenal aku...sure dia tahu aku nih jenis cmner..aku xkan beli yang mahal2 sangat..
hehehe...as long as aku suka...

Actually nih my 2nd watch i bought...sebelum nih aku memang xboleh pakai jam..allergic..
even pakai tali plastic pun..still gatal2..so tangan aku nih dah biasa togel.. so takut gak kalau aku ade watch..nanti aku bukak aku lupa nk pakai pastuh letak merata2...
so aku beli brand POLO untuk testing...brand nih selalu wat sale kat Jusco...
so xmahal pun jam nih...sebab kalau tangan aku gatal leh laaa buang...xde laaa rasa bersalah sangat..
but so far my skin dh xde irritation dh kalau pakai jam...
so leh laaa beli jam lain lg..
my first watch...still in a good condition...bukan untuk dijual...hehehe

ooo semalam 2/12/09 kitorang ade celebrate besday untuk November BB's..
Faza n Aini...eee aku xsuka laa bile kena organize...ade keje tul..
tp akhirnyer majlis potong kek berjalan ngan lancar...

Actually entry nih bukan untuk menunjuk2... saje je..sebab aku memang tengah bosan xde keje kat ofis nih...lagi pun aku masih rasa teruja dengan 2nd watch nih...hehehe
orang jarang beli jam laa katakan...

8 Comments:

  1. ndr said...
    peng.. tahniah2..aku rase titus pon ade design sebijik camtu.. kan klu titus tuh ade sale kan..worth jugak beli..50%..60%..oh aku pon selalu usha jugek sbnrnye.. nak beli tapi lom tau bile.. hehe ade satu pon hadiah..tuh pon jarang pakai..so berat.. hehe
    LynnDa @ PeNg said...
    tul tuh...titus selalu less...tp yang less tuh bukan pilihan hati...
    cantik kan...
    weh apasal ko tak pakai jam titus yang ko dpt best dress tuh...
    fuuhhh rm800++ tuh...sayang weh tak pakai...
    takper laaa berat mcm pakai jongkong emas pun...hehehe
    aiNz said...
    hehe.. dah tengok live dah jam tu.. cun wooo.. secun orang nya.. hehe..
    aiNz said...
    err.. ohhh kek saye.. bagus linda.. tahniah.. anda berjaya mengorganizekan majlis walaupon tak surprise..hehe.. lenkali birthday ko.. ko organize sendiri bleh tak?hehe.. nak harapkan aku yang buat tah jalan ke tak..
    metalrizca said...
    nice watch!!

    dan selamat celebrate birthday puan nurul aini..
    =)
    ~ miss femme fabulosity ~ said...
    Beli peng.. sebagai hadiah utk diri sendiri sempena tahun baru =)

    Aku setuju ngan statement ko. Bulan doblas nie orang kawen tak hengat hengat! (-_-") kopak jugak la nak beli hadiah.

    Kwn aku pernah berfikiran negative, dia bgtau aku "ko beli hadiah kat semua kawan2 ko yang kawen, nnt ko kawen belum tentu dorang bagi hadiah"

    Aku tny "eh, kenapa pulak mcm tu?"

    Kwn aku jwp "sebab dorg dah kawen, lagi banyak nak pakai duit. Utk rumah la, anak anak la etc etc. Lagipun, belum tentu dia igt siapa yg bagi dia hadiah melainkan dia tulis dlm buku setiap hadiah yg dia dpt and dr siapa"

    Aku ckp "Lor..xde la. Tak leh la fikir cmtu. Depends pada orang lain la nak kasi ke tak masa wedding aku. Buat baik dibalas baik =)"

    Tapi..kekadang time aku nk beli adiah, terngiang2 je jwpn kwn aku tuh (-_-") haiz. Kalau la hadiah wedding semua murah murah.. huhu.
    aiNz said...
    miss femme:memang tak bleh nak ingat kalu orang yang bagi adiah tak bagi kad n tulis daripada sape. hehe.. aku kawen ari tu.. aku ingat sape yang bagi adiah kalau tulis nama la.. plak tu.. bagi yang pelik2.. lagik bule ingat.. linda.. beli barang pelik2 je tapi murah.. hehe.. takpon beli adiah time sale.. hehe..
    huhu.. xde insentip plak tu.. haaiihh..
    LynnDa @ PeNg said...
    actually boleh jer nak kasi duit jer kan..tp kalau kat KL cm pelik jer nak kasi duit..kat trg biasa..
    tp bagi aku biar laa org tua2 jer yang kasi duit..

    orang muda2 better bagi adiah laa..
    Ell aku beli bukan ape..seronok beli adiah pelik2..tp berpatutan laa.. ..especially kalau adiah tuh dia guna n ingat... pastu aku suke bungkus adiah..hehehe

    aku pun dgn harapan jugak..dengan hadiah yang aku kasi tuh..dia ingat aku n ingat nk datang kenduri aku...itu jer... hadiah tuh terpulang laa pada diorg...tp kalau tanya of course la NAAKKK!!!
    HAHAHHAHA!!!

    tapi cm pelik plak kalu pg kenduri kawan xbawak hadiah...

Post a Comment